sunnuntai, 11 marraskuu 2018 22:59

Pikkuleijonien turnaus päättyi todelliseen jännitysnäytelmään - USA vei turnausvoiton - "MM-kisat lähestyvät kovaa vauhtia"

Kirjoittanut Arto Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue teki ottelun alun kahden takaiskumaalin jälkeen hienon nousun 2-2–tilanteeseen ja taisteli viimeisiin sekunteihin saakka ottelun ja turnauksen ykköspaikasta. Tällä kertaa USA kuitenkin oli naksun verran terävämpi, ja vei ottelun nimiinsä maalein 3-2 (2-0, 0-1, 1-1).

Ottelun alku tunnustelua

Levännyt USA tuli otteluun todella kovalla liikkeellä. Pelaajat ja kiekko liikkuivat kovalla vauhdilla, ja Leijona-joukkue pakotettiin aika-ajoin omaan kenttäpäätyyn. Kovan paineen alta oli haasteellista lähteä hyökkäämään.

USA aloitti ottelun maalinteon ajassa 7.22 nimenomaan päätypelaamisen lopputuloksena. Jatkoa seurasi ajassa 15.06, kun USA riisti Suomen puolustusalueella. USA:n 2-0-erävoitto oli samalla Pikkuleijonien ainoa tappiollinen erä koko turnauksessa.

 


Rinnalle, mutta ei ohi

Toiseen erään tuli erilainen Leijona-lauma. Joukkue palasi takaisin omaan muottiinsa, eli rohkeaan ja aktiiviseen hyökkäys- ja puolustuspelaamiseen. Pelirohkeus näkyi jäällä myös terävämpänä kamppailupelaamisena, ja samalla vaarallisina hyökkäyksinä kohti USA:n maalia.

Muuttunut peli-ilme palkittiin ajassa 26.39, kun Juuso Pärssinen siirsi ylivoimapelissä päätylaidasta maalin eteen kimmonneen kiekon ohi hölmistyneen jenkkivahdin. Tuukka Tieksola ja Iivari Räsänen kirjauttivat maaliin syöttöpisteet.

Pikkuleijonat tasoitti ottelun heti kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa. Antti Saarela laukoi kiekon suorasta hyökkäyksestä päin USA:n maalivahtia, ja hyvin tilanteeseen luistellut Kasper Simontaival laukoi paluukiekon verkon perukoille.

Tämän jälkeen tilanteet vaihtelivat päädystä toiseen, ja kummallakin joukkueella oli omat hyvät maalintekotilanteensa. USA kaatoi kylmää vettä Leijonapelaajien niskaan ajassa 56.59. Maali rakentui poikkisyötöllä ja suoralla laukauksella jälleen lyhyen päätypelijakson lopuksi.

Suomi pelasi ottelun viimeiset 40 sekuntia kuudella kenttäpelaajalla, ja pystyi luomaan pari erinomaista maalintekopaikkaa USA:n päätyyn. Vastustajalla oli tässä tilanteessa hieman tuuriakin, sillä maalivahti torjui yhden laukauksen mailan yläosan varrella.

Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittiin erinomaisen ottelun pelannut maalivahti Roope Taponen.

 


Onnistunut turnaus

Suomen joukkueen päävalmentaja Mika Marttila antoi turnauksen päätöspalaverissa joukkueelleen tunnustusta hyvästä turnauksesta. Marttilan mukaan erityisesti luonnepuolella ollaan menty paljon eteenpäin.

Joukkue pelasi arvojensa mukaisesti, eli pelaajat olivat sitoutuneita yhdessä sovittuihin asioihin. Erityisesti yhdessä pelaaminen – kaverin auttaminen lämmitti päävalmentajan mieltä.

Marttila korosti myös sitä, että pelaajien jaksaminen oli erittäin hyvällä tasolla kaikissa turnausotteluissa. Myös maalintekopelissä onnistuttiin hyvin. Toisaalta monipuolista luistelutaitoa ja luistelunopeutta tulee edelleen kehittää.

Päävalmentaja painotti pelaajilleen jokapäiväisen, laadukkaan tekemisen merkitystä.

- MM-kisat lähestyvät kovaa vauhtia, ja kilpailu huipputasolla on kovaa, Marttila totesi.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu kertoo mm. lopputaulukon

Olet nyt

Lisää U18-uutisia

U18 POIKIEN MM-KISAT 2019

Alle 18-vuotiaiden poikien maailmanmestaruudesta pelataan Ruotsin Örnsköldsvikissä ja Uumajassa 18.–28.4.2019.


Kisaviestinnässä käytämme hashtageja #U18fi #Pikkuleijonat


LOHKOJAKO
Alkulohko A (Uumaja):
Kanada
Suomi
Sveitsi
Tshekki
Valko-Venäjä

Alkulohko B (Örnsköldsvik):
Latvia
Ruotsi
Slovakia
USA
Venäjä


SUOMEN OTTELUT:
Alkulohko:
To 18.04. 20:30
Kanada 5–3 Suomi Kooste
Pe 19.04. 20:30
Valko-Venäjä 4–3 Suomi Kooste
Su 21.04. 16:30
Suomi 2–4 Tshekki Kooste
Ti 23.04. 16:30
Suomi 12–0 Sveitsi Kooste
Puolivälierät:
To 25.04. 16:30
USA 6–0 Suomi Kooste


KOKO OTTELUOHJELMA JA TULOKSET


IIHF:N VIRALLISET KISASIVUT


SUOMEN MM-JOUKKUE

Maalivahdit:
1 Taponen Roope
30 Piiroinen Kari
31 Blomqvist Joel

Puolustajat:
2 Kokkonen Mikko
3 Loponen Kalle
4 Räsänen Iivari
5 Niemelä Topi
6 Hatakka Santeri
7 Tuomisto Antti
25 Heinola Ville

Hyökkääjät:
10 Aaltonen Leevi
15 Saarela Antti
18 Petman Mikko
19 Miettinen Veeti
20 Lundell Anton
21 Räty Aku
22 Simontaival Kasper
24 Räty Aatu
28 Hirvonen Roni
32 Tieksola Tuukka
34 Intonen Aarne
35 Pärssinen Juuso
36 Puistola Patrik


MM-KISAT YLEN KANAVILLA
TV:n ohjelmaopas


KAIKKI U18:N UUTISOTSIKOT LEIJONAT.FI:SSÄ


 

Etsi sivustolta