torstai, 09 elokuu 2018 11:27

Pikkuleijonat pelaa Hlinka Gretzky -turnauksessa sijoista 7-8

Kirjoittanut Arto Sihvonen

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen peli ei vieläkään riittänyt voittoon saakka, kun joukkue kohtasi alkusarjan viimeisessä ottelussa Tshekin. Tasainen ottelu ratkesi vasta jatkoajalla, mutta valitettavasti Tshekin eduksi. Loppunumerot 3-4 (1-1, 0-1,2-1, 0-1) tarkoittavat sitä, että Suomi jäi B-lohkossa viimeiseksi ja pelaa perjantaina Edmontonissa sijoista 7-8. Vastustaja on A-lohkon peränpitäjän paikalle jäänyt Sveitsi.

Lupaava alku

Pikkuleijonat aloitti ottelun erinomaisesti. Hyvän liikkeen ja järkevän kiekollisen pelaamisen kautta ottelun painopiste siirtyi Tshekin kenttäpäätyyn. Päätypelaaminen tuotti muutaman laadukkaan maalintekopaikankin, mutta kiekkoa ei saatu Tshekin verkkoon.

Tshekki sen sijaan hyödynsi maalintekopaikkansa todella tehokkaasti, ja pystyi  kesken Suomen vahvan jakson tekemään ottelun avausmaalin, kun ottelua oli pelattu 6.09. Tshekki sai maalista lisää virtaa ja kenttätapahtumat tasoittuivat.

Pikkuleijonat sai erän lopussa tasoitusmaalin tekemiseen ylivoimapelin myötä. Ylivoima tuotti tulosta ajassa 19.02, kun Veeti Miettinen ohjasi maalin edestä Mikko Kokkosen laukauksen tshekkimaaliin. Toisen syöttöpisteen kirjautti Leevi Aaltonen.

Kova ottelutahti näkyi pelissä

Toinen erä oli varsin tasaväkistä pelaamista, vaikka Suomen maalivahdille Kari Piiroiselle kirjattiinkin enemmän torjuntoja kuin vastustajan maalivahdille. Kummankin joukkueen otteista näkyi rankka ottelutahti. Lohkovaiheen päätösottelu oli harjoituspeli mukaan lukien neljäs ottelun viiden päivän sisällä. Toisessa erässä tehtiin yksi maali, ja se syntyi Tshekin suoran hyökkäyksen tuloksena ajassa 27.00.

Kavennetulla ryhmällä tulosta

Pikkuleijonien joukkue kaventui päätöserän alusta lähtien kolmeen pelaavaan ketjuun sairastumisten ja loukkaantumisten takia. Pelikuntoiset pelaajat jaksoivat kuitenkin taistella erinomaisesti, vaikka vaihtorytmi tihenikin.

Suomen 2-2-tasoitusmaali näki päivänvalon ajassa 47.43. Maalin teki maailmanluokan rannelaukauksella puolustaja Mikko Kokkonen. Esityön päätypelissä syntyneeseen maaliin tekivät Kalle Loponen ja Kasper Simontaival.

Tästä alkoi maalinteon tehojakso, sillä Tshekki siirtyi uudelleen johtoon noin kaksi minuuttia Suomen tasoitusmaalin jälkeen. Maali oli ylivoimamaali.

Pikkuleijonien 3-3-tasoitus noin minuutti Tshekin johtomaalin jälkeen oli jälleen erinomainen yksilösuoritus. Juuso Pärssinen sai omassa kenttäpäädyssä avaussyötön Ville Heinolalta, kuljetti kiekon keskialueen yli ja punnersi tshekkipakin ohi kohti maalin etukulmaa. Tarkka rystylaukaus maalin etuylänurkkaan yllätti täysin tshekkivahdin.

Kylmä suihku heti jatkoajan alussa

Tehokas kolmas erä oli hyvä lähtökohta viiden minuutin mittaisen jatkoajan pelaamiseen. Leijonapaitoja useassa ottelussa vaivannut jäähyherkkyys nousi kuitenkin esille, kun jatkoaikaa oli pelattu vain 23 sekuntia. Tshekki pääsi pelaamaan 4-3-ylivoimaa ja tarvitsi vain 46 sekuntia voittomaalin tekemiseen. Näin Pikkuleijonien hyvän taistelun lopputulos oli vain yksi piste ja samalla lohkon viimeinen sija.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat ja tallenne turnauksen virallisilla sivuilla

 

 

Olet nyt

Lisää U18-uutisia

U18 POIKIEN MM-KISAT 2019

Alle 18-vuotiaiden poikien maailmanmestaruudesta pelataan Ruotsin Örnsköldsvikissä ja Uumajassa 18.–28.4.2019.


Kisaviestinnässä käytämme hashtageja #U18fi #Pikkuleijonat


LOHKOJAKO
Alkulohko A (Uumaja):
Kanada
Suomi
Sveitsi
Tshekki
Valko-Venäjä

Alkulohko B (Örnsköldsvik):
Latvia
Ruotsi
Slovakia
USA
Venäjä


SUOMEN OTTELUT:
Alkulohko:
To 18.04. 20:30
Kanada 5–3 Suomi Kooste
Pe 19.04. 20:30
Valko-Venäjä 4–3 Suomi Kooste
Su 21.04. 16:30
Suomi 2–4 Tshekki Kooste
Ti 23.04. 16:30
Suomi 12–0 Sveitsi Kooste
Puolivälierät:
To 25.04. 16:30
USA 6–0 Suomi Kooste


KOKO OTTELUOHJELMA JA TULOKSET


IIHF:N VIRALLISET KISASIVUT


SUOMEN MM-JOUKKUE

Maalivahdit:
1 Taponen Roope
30 Piiroinen Kari
31 Blomqvist Joel

Puolustajat:
2 Kokkonen Mikko
3 Loponen Kalle
4 Räsänen Iivari
5 Niemelä Topi
6 Hatakka Santeri
7 Tuomisto Antti
25 Heinola Ville

Hyökkääjät:
10 Aaltonen Leevi
15 Saarela Antti
18 Petman Mikko
19 Miettinen Veeti
20 Lundell Anton
21 Räty Aku
22 Simontaival Kasper
24 Räty Aatu
28 Hirvonen Roni
32 Tieksola Tuukka
34 Intonen Aarne
35 Pärssinen Juuso
36 Puistola Patrik


MM-KISAT YLEN KANAVILLA
TV:n ohjelmaopas


KAIKKI U18:N UUTISOTSIKOT LEIJONAT.FI:SSÄ


 

Etsi sivustolta