tiistai, 07 elokuu 2018 09:42

Pikkuleijonille tappio Hlinka Gretzky -turnauksen avauksessa

Kirjoittanut Arto Sihvonen
Artikkelin kuvat: Arto Sihvonen Artikkelin kuvat: Arto Sihvonen

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen peli ei vielä ollut kovatasoisen turnauksen avausottelussa jengoillaan. Avausvastustaja Venäjä meni menojaan toisessa erässä, ja ottelun loppunumerot 2-7 (1-1,0-4,1-2) eivät juuri jätä sijaa selittelyille.

Salama-alku ei ennakoinut ottelun lopputulosta

Ottelun avauserä oli Pikkuleijonille numeroiden valossa tuloksekas. Suomi siirtyi 1-0-johtoasemaan jo 53 sekuntin pelin jälkeen, kun Kasper Simontaival vapautti kiekonriiston jälkeen Patrik Puistolan maalintekoon.

Avauserä eteni Suomen johtoasemassa aina neljännelletoista peliminuutille, jolloin Venäjä tasoitti ottelun päätypelissä puolustajan tarkalla siniviivalaukauksella. Venäjä sai tasoitusmaalista lisää energiaa, ja otti vahvalla kiekollisella pelaamisella ottelun hallinnan itselleen.

Luistelu ja kamppailupelaaminen hakusessa

Toinen erä alkoi Suomen kannalta murheellisesti. Erää oli pelattu vain 7 sekuntia, kun punainen lamppu paloi maalivahti Roope Taposen selän takana. Maali syntyi keskipistealoituksen jälkeisestä suorasta hyökkäyksestä, jossa Roope Taponen torjui ensimmäisen laukauksen, mutta joutui antautumaan rebound-kiekon edessä.

Toisessa erässä venäläispelaajat dominoivat peliä erityisesti vahvan kamppailupelaamisen ja erinomaisen liikkeen avulla. Nämä samat asiat taas eivät toimineet Pikkuleijonien pelissä ollenkaan. Venäjä teki toisessa erässä vielä kolme maalia, joista kaksi ensimmäistä suorista hyökkäyksistä ja kolmannen 5-4-ylivoimapelissä.Katseet tiistain otteluun

Venäjä lisäsi johtoaan 1-6-tilanteeseen, kun päätöserää oli pelattu 53 sekuntia. Heti erän alkuun syntynyt maali oli kova takaisku Pikkuleijonien kirihaaveille.

Leijonapaidat kaunistelivat maalilukemia ajassa 51.17. Maali syntyi päätypelijakson päätteeksi Aarne Intosen mailasta. Syöttöpisteet merkauttivat itselleen Aku Räty ja Ville Heinola.

Ottelun loppunumerot 2-7 syntyivät Venäjän näyttävän ylivoimakuvion päätteeksi ajassa 54.10. Maali oli Venäjälle kolmas YV-maali ottelussa, jossa Pikkuleijonille vihellettiin kuusi pientä  rangaistusta.  Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa vain yhden kerran koko ottelun aikana.

Turnauspelaamisessa on tärkeää, että tappio-ottelusta otetaan nopeasti siitä saatava oppi ja käännetään katseet tulevaan. Tiistain ottelussa Pikkuleijonien vastustaja on USA, joten vastustajan taso säilyy erittäin kovana. Uuteen otteluun valmistautumiseen kuuluu edellisen ottelun pelitapahtumien purkaminen nauhalta, lihashuolto, ruokailut ja hyvä yöuni ja samalla pelatun ottelun nollaaminen.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat turnauksen virallisilla sivuilla

 

 

Lisää U18-uutisia