maanantai, 30 heinäkuu 2018 09:30

Pikkuleijonien kesälukiojaksot ovat tärkeä osa kisavuoteen valmistautumista - "Vahvistaa joukkuehenkeä ja hitsaa joukkuetta yhteen"

Kirjoittanut Arto Sihvonen
Pikkuleijonat harjoittelivat Vierumäen kaukalossa tiistaina 24. heinäkuuta 2018. Pikkuleijonat harjoittelivat Vierumäen kaukalossa tiistaina 24. heinäkuuta 2018. Pasi Mennander

Pikkuleijonat ovat parhaillaan Vierumäellä kesän toisella ns. kesälukiojaksolla. Kesälukioiden ideana on yhdistää opiskelu ja urheilu siten, että jakso palvelee mahdollisimman  hyvin alkavaa pelikautta ja lukuvuotta.

Kesälukiopäivän  perusohjelmassa on useampi jääkiekkoon liittyvä jakso ja kaksi opiskelujaksoa. Opiskelu on joko lukion opettajien johtamaa tai itsenäistä ja johdetun opiskelun päätteeksi suoritetaan tentti. Päivät muodostuvat siten hyvin tarkasti ohjelmoiduiksi. U18-maajoukkueen ensimmäinen kesälukiojakso toteutettiin kesäkuun alussa Kuortaneella.

Päävalmentaja tyytyväinen kesälukioiden antiin

Pikkuleijonien päävalmentaja Mika Marttila tiedostaa hyvin kesän yhteisten jaksojen tärkeyden.

- Kesälukiojaksot valmistavat joukkuetta kolmella tavalla. Ensimmäinen on valmistautuminen kauden toiseksi tärkeimpään tapahtumaan, eli reilun viikon päästä Kanadassa pelattavaan Hlinka Gretzky Cupiin. Toisaalta kesälukiot luovat pohjaa koko kauden toiminnalle. Kolmas ulottuvuus on yksittäisen pelaajan valmistautuminen alkavaan kauteen, Marttila toteaa.

Monipuolinen sisältö

Vierumäen kesälukiojaksoon sisältyy peräti 20 tuntia jäällä harjoittelua ja pelaamista. Jääharjoitukset on jaettu teemapäiviin joissa käydään läpi kauden pelillisiä painopistealueita.

Puolustus- ja hyökkäyspelaamisen päivinä puolustajat ja hyökkääjät ovat olleet jäällä eri aikaan hiomassa pelitapaan liittyviä asioita pelipaikan näkökulmasta. Erikoistilanteet ovat muodostaneet jääharjoittelussa yhden teemakokonaisuuden.

Tapahtumaan sisältyy kaksi ottelua, jotka ovat tärkeä osa valmistautumisprosessia. Ensimmäinen, Vierumäen pienessä kaukalossa pelattu ottelu U19-joukkuetta vastaan palveli erinomaisesti valmistautumista Kanadassa pelattavaan turnaukseen nimenomaan kamppailupelaamisen ja pienen kaukalon pelin näkökulmasta. Sama pätee maanantain otteluun Pelicansin A-junioreita vastaan.

Kesälukion ensimmäisten päivien ohjelmaan kuului testipaketti, johon sisältyi sekä Vierumäen että Suomi-kiekon testejä. Testipalautteet saadaan vielä tapahtuman aikana ja ne käydään pelaajien kanssa läpi henkilökohtaisissa palavereissa. Testitulokset kertovat paljon kesäharjoittelukauden tuloksellisuudesta.

Päävalmentaja Mika Marttila. Kuva: Arto Sihvonen

Yhdessäolo tiivistää joukkuetta

Mika Marttila nostaa esille joukkueen yhdessäolon yhtenä kesälukiojaksojen tärkeistä asioista.

- Melkein kaksi ja puoli viikkoa tiivistä yhdessä tekemistä vahvistaa joukkuehenkeä ja hitsaa joukkuetta yhteen ennen kauden alkua, Marttila painottaa.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkue harjoitteli voiton isoveljestään - U19-ryhmä kaatui kahden leijonajoukkueen kohtaamisessa
Pikkuleijonien joukkue kesäopintoviikolla Vierumäellä

 

 

Olet nyt

Lisää U18-uutisia