lauantai, 28 heinäkuu 2018 15:11

Alle 18-vuotiaiden maajoukkue harjoitteli voiton isoveljestään - U19-ryhmä kaatui kahden leijonajoukkueen kohtaamisessa

Kirjoittanut Arto Sihvonen
Alle 18-vuotiaiden maajoukkue harjoitteli voiton isoveljestään - U19-ryhmä kaatui kahden leijonajoukkueen kohtaamisessa Pasi Mennander

Pikkuleijonien maanantaina 23.7. Vierumäellä alkanut kesälukiojakso jatkui perjantaina ottelulla samassa paikassa leireillyttä nuorempaa U20-maajoukkuetta vastaan. Nimekäs isoveli hallitsi ottelua sen alkuvaiheessa, mutta sitkeä ja voitontahtoinen pikkuveli ajoi päätöserässä rinnalle ja ohi. Ottelun loppunumerot olivat 4-3 (0-2,1-0,3-1).

Tahmea alku

Ottelun ensimmäinen erä kiekkoiltiin vanhemman leijonajoukkueen komennossa. Pikkuleijonien kentälliset hakivat pitkän tauon jälkeen pelirytmiä, ja ikäluokkaa vanhempi vastustaja hallitsi ottelua erityisesti terävämmän liikkeen ja laadukkaamman kiekollisen pelaamisen kautta. U19-joukkueen maalien syntyajat olivat 06.12 ja 15.26.

Punainen lanka löytyi

Pikkuleijonien peli palautui jengoilleen toisen erän aikana. Peliin päästiin kiinni sekä puolustus- että hyökkäyspelaamisessa. Puolustuspäässä liike ja puolustuspelaamisen tiiviys menivät selvästi eteenpäin avauserään verrattuna ja hyökkäyspelaamiseen tuli lisää päättäväisyyttä. Turhat kiekosta luopumiset vaihtuivat pitkiin syöttöketjuihin ja maalia kohti pelaamiseen.

Maalintekotilanteita pystyttiin luomaan myös keskialueen ja hyökkäyspään riistojen kautta. Tulosta syntyi ajassa 24.28, kun Rasmus Lahnaviik runnoi maalin edestä kiekon vastustajan verkkoon. Maali syntyi Aku Rädyn hyökkäysalueen riiston jälkeen rebound-kiekosta.

U18:n 2-2-tasoitusmaali syntyi kolmannen erän alussa.

Rinnalle ja ohi

Pikkuleijonat sai ottelun päätöserään todella hyvän startin, kun vastustajan maaliverkko heilui jo 39 sekunnin pelin jälkeen. 2-2-tasoitusmaalin teki Mikko Petman Leevi Aaltosen syötöstä.

Jatkoa seurasi, kun pelikello näytti aikaa 48.17. Antti Saarela riisti kiekon vastustajalta keskialueella ja vapautti hienolla syötöllä Patrik Puistolan maalintekoon. Maali oli alivoimamaali.

U19 tuli vielä kerran tasoihin päätypeliosumalla, mutta Pikkuleijonat ratkaisi ottelun ajassa 58.00. Maali syntyi hyökkäysalueen riistosta ja lopullisen niitin U19-joukkueen arkkuun iski Antti Saarela ja syöttöpisteet kirjattiin Kasper Simontaipaleelle ja Patrik Puistolalle.

Tässä syntyy Antti Saarelan (15) toimesta ottelun voittomaali.

Lähes koko leiriryhmä mukana ottelussa

Pikkuleijonien ryhmän koko kesälukiotapahtumassa on 25 kenttäpelaajaa ja 3 maalivahtia. Perjantain ottelusta olivat poissa Juuso Pärssinen lievän sairastelun takia ja maalivahdeista huilivuorossa ollut Roope Taponen. Puolustaja Atso Lehtinen pelasi ottelun U19-joukkueessa.

Pikkuleijonien kesälukiojakso päättyy tiistaina 31.7., jolloin ohjelmassa on lukiokursseja suorittaville pelaajille päätöstentti. Jääkiekon osalta leiri päättyy maanantaina 30.7. illalla.

Kisavuosi jatkuu jo perjantaina 3.8., jolloin joukkue matkustaa Edmontonissa ja Red Deerissä pelattavaan kovatasoiseen Hlinka Gretzky -turnaukseen.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

 

 

Olet nyt

Lisää U18-uutisia