perjantai, 29 huhtikuu 2016 13:49

U18 // Voitto USA:sta käännekohtana: ”Tajuttiin, että pystytään kaatamaan kenet tahansa”

Kirjoittanut
Helmikuussa Janne Kuokkanen ja Pikkuleijonat taipuivat USA:ta vastaan maalein 2-3. MM-kilpailuissa Pikkuleijonat voitti 4-2. Helmikuussa Janne Kuokkanen ja Pikkuleijonat taipuivat USA:ta vastaan maalein 2-3. MM-kilpailuissa Pikkuleijonat voitti 4-2. Pasi Mennander

Oulun Kärppien taival Nuorten SM-liigassa päättyi menneellä kaudella puolivälierissä, ja muutama joukkueen B-ikäisistä pelaajista jatkoi loppukauden ajan pelejään oululaisseuran B-nuorissa.

Kärppien B-nuoret saavuttivat lopulta ikäluokan SM-kultaa, ja joukkueen pelaajista hyökkääjät Janne Kuokkanen ja Niko Kuiri valittiin myös alle 18-vuotiaiden maajoukkueen MM-leiriryhmään.

Kuiri putosi MM-joukkueesta viimeisten pelaajien joukossa, mutta Kuokkanen pääsi mukaan kauden huipennukseen. MM-kilpailuista tulikin ikimuistoiset, ja Pikkuleijonat saavutti MM-kultaa.

- Mahdottoman hienollehan tämä tuntuu. Viimeistään siinä USA:ta vastaan pelatussa välieräottelussa tajuttiin, että pystytään kaatamaan kenet tahansa, Janne Kuokkanen tuumii.

USA oli voittanut ikäluokan MM-kullan kolme kertaa peräkkäin, ja ”jenkit” pääsivät tänä keväänä tavoittelemaan MM-kultaa kotikaukalossaan.

Suomi kohtasi kauden aikana eri maajoukkuetapahtumissa USA:n kolme kertaa ennen MM-kilpailuja, ja Pikkuleijonat hävisi nuo kaikki ottelut. MM-kilpailuissa Suomi voitti 4-2 ja varmisti paikan loppuotteluun.  

- ”Jenkit” oli koko kauden ajan ollut meille pahin mahdollinen vastustaja, mutta nyt otettiin voitto hyvään paikkaan.

Kuokkanen keräsi seitsemässä MM-kilpailujen ottelussa pisteet 3+4=7.

- Turnauksen alussa oma peli pyöri hyvin, mutta turnauksen keskivaiheilla oli pari vaikeampaa ottelua. Välierä ja finaali olivat sitten normaaleja hyviä pelejä, loppuottelussa kolme syöttöpistettä rohmunnut hyökkääjä kertoo.

Kuokkanen opiskelee Oulussa Kastellin urheilulukiossa, ja nuorukainen palaa kouluun lähiviikkoina.

- Aika paljon on tullut poissaoloja. Pitää jossain vaiheessa ottaa muut opiskelijat kiinni, mutta vähän aikaa aion levätä MM-kilpailujen jälkeen, tämän viikon keskiviikkona Ouluun matkustanut Kuokkanen päättää.

Pikkuleijonat jakaa nimikirjoituksia 3. toukokuuta kello 17.30 alkaen Hartwall Arenan Luola-ravintolassa. Kello 18.30 käynnistyy A-maaottelu Suomi - USA.