sunnuntai, 19 huhtikuu 2015 18:35

U18: Pikkuleijonat jatkaa puhtaalla pelillä - Laine iski kahdesti - Saarijärvi rohmusi syöttöpisteitä

Kirjoittanut
Patrik Laine on tehnyt kolmessa MM-ottelussa neljä maalia. Patrik Laine on tehnyt kolmessa MM-ottelussa neljä maalia. Pasi Mennander

Suomi voitti Latvian maalein 3-1 sunnuntaina pelatussa alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisojen ottelussa. Eräluvut olivat 0-1, 2-0, 1-0.

Hyökkääjä Patrik Laine otti sunnuntaina ratkaisijan roolin, hän teki Suomen 2-1- ja 3-1-maalit. Laine on viimeistellyt MM-turnauksessa jo neljä osumaa. Hänet palkittiin sunnuntaina Suomen parhaana pelaajana.

Puolustaja Vili Saarijärvi oli kerännyt turnauksen kahdessa ensimmäisessä ottelussa tehot 3+2. Sunnuntaina hän kunnostautui syöttelijänä, hän pohjusti syötöillään kaikki kolme Pikkuleijonien maalia. Saarijärven pistesaldo kolmen ottelun jälkeen on 3+5=8.

Suomen avausmaali merkittiin Julius Nättiselle. Jonne Tammela pohjusti syötöillään Suomen kaksi ensimmäistä maalia.

Suomi teki kolmesta maalistaan kaksi ylivoimalla.

Maalivahti Veini Vehviläinen pelaa vahvaa turnausta. Hän on tukkinut Suomen maalin kaikissa kolmessa ottelussa ja päästänyt yhteensä vain kolme kiekkoa selkänsä taakse, yhden jokaisessa pelissä.

Suomi on voittanut MM-turnauksessa kaikki kolme otteluaan. Alkulohkovaiheen päätöspelissään tiistaina Suomi kohtaa Kanadan.

Ottelun kaikki tilastotapahtumat (PDF-dokumentti)