keskiviikko, 23 huhtikuu 2014 23:53

Liikunnan riemua Aviasport Areenalla - "Suomi voittaa tottakai!"

Kirjoittanut Siiri Markkanen
Artikkelin kuvat: Siiri Markkanen Artikkelin kuvat: Siiri Markkanen

Musiikki pauhaa taustalla ja iloiset huudot raikuvat Imatran Aviasport Areenalla, kun koululaisille annetaan viimeinkin lupa lähteä suorittamaan liikuntarasteja. Kyseessä on siis Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien yhdessä toteuttama ala- ja yläkoululaisten kolmipäiväinen liikuntatapahtuma. Tämän lisäksi paikalliset urheiluseurat ovat myös mukana tapahtumassa kertomassa omasta toiminnastaan.

Kisapäivien teemana on yhdessä toimiminen ja liikkuminen erilaisilla kisailurasteilla. Rastit vaihtelevat hieman sisällöltään ylä- ja alakoululaisten mukaan, mutta ne koostuvat pääasiassa samankaltaisista aktiviteeteista.

- Meillä on täällä vanhemmille oppilaille Kinball-niminen peli, sekä sitten hieman nuoremmille suunnattu norsupallo jota pelataan valtavalla pallolla jalkapallon omaisilla säännöillä. Sen lisäksi on myös taitorata, pesäpallon lyöntiä tutkaan, air track-rata sekä Ketterän järjestämä kiekkorasti. Lopuksi on tarjolla huili- ja ruokailurasti, kertoo Emma Tapanen, yksi tapahtuman järjestäjistä ja rastien vetäjistä.

Kinball on suunnattu hieman vanhemmille oppilaille.

- Tänään meillä on menossa alakoululaisten päivä, ja paikalla ovat nyt Kaukopään, Virasojan sekä Itä-Suomen koulut. Tämä on kyllä ollut todella onnistunut tapahtuma, meillä on menossa vasta toinen kolmesta päivästä ja oppilaita on käynyt jo nyt lähemmäs 1500!, Tapanen iloitsee.

- Eilen meillä oli yläkoululaisten päivä ja teini-ikäisiä on ollut vähän vaikeampi innostaa mukaan, mutta opettajilta tuli kiitosta, että jopa oppilaat jotka eivät yleensä pidä liikunnasta intoutuivat nyt kokeilemaan joka lajia.

Tapahtumaan osallistuvissa kouluissa on keväällä ennen MM-kisojen alkua sisällytetty kisafiilistä mm. kuvaamataidon tunneilla, sekä liikunnassa.

- Lapset ovat päässeet tutustumaan kisoihin osallistuviin maihin pelaamalla mm. Suomi-USA pelejä liikuntatunneilla sekä taiteleimalla kisa-aiheisia piirroksia, joita voikin ihailla Lappeenrannan Kisapuiston seinillä, Tapanen kertoo.

Norsupallo on ollut lasten suosikkirasti. Peli on jalkapallon kaltainen, peliväline on vain pikkuisen isompi!

Tapahtumaan osallistuneet kummiyritykset ovat myös kustantaneet koulujen oppilaille liput yhteen Suomen otteluista, sekä yhteen peliin Imatralla.

- Onhan näitä kisoja täällä odotettu! Ja me rastien vetäjätkin pääsimme eilen nauttimaan kisatunnelmasta paikan päälle Suomen peliin.

Imatran kaupungin tilaajajohtaja, Harri Valtasola, on yksi kisatapahtuman pääjärjestäjistä.
- Lähes vuoden verran on tätä tapahtumaa suunniteltu yhdessä Lappeenrannan kanssa. Varasimme hallin jo hyvissä ajoin tätä varten ja kaikki on onnistunut hyvin.

Petri Tuuva, kisajärjestäjiä hänkin, komppaa Valtasolaa.
- Ainakin neljä isoa kokousta asiaa koskien pidettiin ja kaikki rastit olivat jo valmiina ennen vuoden alkua. Hirmu iso homma on ollut käytännön asioiden järjestämisessä, mutta bussit kulkevat ja lapset ovat innoissaan joten se on hyvä palkinto meille.

Ketterän kiekkorasti.

Entä mitäpä tuumaavat itse lapset heille järjestetystä isosta kisatapahtumasta?

- Meillä on ollut tosi kivaa, norsupallo on ollut kaikkein parasta!, kertoo 8-vuotias Fabian Itä-Suomen koulusta.
- Ollaan myös askarreltu koulussa kisoja varten.

13-vuotias Riina sekä 12-vuotias Emilia Virasojan koulusta ovat myös sitä mieltä, että norsupallo oli hauskoin rasti.

- Mutta myös pesäpallon lyöminen tutkaan oli kivaa. Minä löin 86 kilometriä tunnissa!, Riina hihkuu.

- Olemme saaneet lippuja lätkäpeleihin, mutta emme päässeet paikan päälle niitä katsomaan. Se oli harmi, kummatkin tytöt toteavat.

Sekä Riina että Emilia ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, mitä Pikkuleijonien seuraavassa pelissä tapahtuu.

- Suomi voittaa TOTTAKAI, tytöt päättävät yhteen ääneen. 

Viimeksi muutettu torstai, 24 huhtikuu 2014 02:10