lauantai, 19 huhtikuu 2014 22:17

Jarkko Parikka: ”Oli ihan uskomaton fiilis pelata täällä tänään!”

Kirjoittanut Tiina Pirilä
Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittiin puolustaja Jarkko Parikka. Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittiin puolustaja Jarkko Parikka. Silja Schemeikka

Pikkuleijonat väänsi lauantain iltapelissä 2-1-voiton tiukasti taistelleesta Sveitsistä ja varmisti näin paikkansa neljännesvälierissä. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Suomen joukkueesta Jarkko Parikka, joka oli yhtä hymyä ottelun jälkeen.

Suomella oli tiedossa, että Sveitsi on erittäin luisteluvoimainen ja vaarallinen vastaiskujoukkue, ja päävalmentaja Rauli Urama painotti erityisesti erien alkuja.
- Meillä oli hyvä alku ja päästiin hyvin otteluun mukaan. Lyötiin siihen alkuun yksi häkkikin. Pelattiin kyllä 60 minuuttia hyvin, tunnelmoi Jarkko Parikka leveä hymy kasvoillaan.

Hyväntuulinen pikkuleijonapakki oli varsin tyytyväinen myös omaan peliinsä.

- Ei mitään, ihan hyvinhän se meni! Pystyin hoitamaan oman ruutuni ja muutenkin oli hyvää peliä kaikilta – minultakin! imatralaislähtöinen pakki naurahtaa.

Tanska-ottelun jälkeen valmennus peräänkuulutti myös suoraviivaisuutta ja röyhkeää maalille menoa. Parikka löysi vielä parannettavaa Suomen joukkueen iltapuhteesta.

- Joo, oltaisiin voitu kyllä laukoa vielä enemmän. Sitä kautta tulee kuitenkin niitä maalintekopaikkoja. Varsinkin ekassa erässä lauottiin liian vähän, mutta parannettiin siitä kyllä seuraavissa erissä, analysoi Parikka.

Viimeisen vuoden Jarkko Parikka on viettänyt USA:ssa Des Moines’ssa. Nuori mies on viihtynyt hyvin valtameren takana ja vuosi on ollut monella tapaa positiivinen.
- Hienoa on kyllä ollut ja monella osa-alueella on kehittynyt. Nyt osaa jo itse tehdä ruokaakin ja oppi kielen. Kyllä siinä oppi elämään itsenäisesti, kun ei ollut koko ajan äiti ja isä tekemässä kaikkea. Ja kun lätkäkin sujui, niin mikäs siinä, pikkuleijonapakki virnistää.

Lappeenrannan Kisapuiston jäähalli on imatralaiselle tuttu paikka ja Parikka pelaakin turnauksen käytännössä kotikatsomon edessä. Sveitsi-ottelussa hallin istumapaikat olivat loppuunmyyty ja tunnelma varsin mukava. Halli räjähti huutoon loppusummerin soidessa.

- Oli ihan uskomaton fiilis pelata täällä! Tämä turnaus on mulle nyt ihan kaikki kaikessa ja on hienoa, kun on tutut katsomassa. Tästä on todella hyvä jatkaa! heittää Parikka ja katselee tyytyväisenä ympärilleen.

 

Viimeksi muutettu lauantai, 19 huhtikuu 2014 23:15