sunnuntai, 28 huhtikuu 2013 19:04

U18 otteluraportti: ”Halusimme voittoa enemmän kuin Venäjä!”

Kirjoittanut Hannu Laine
U18 otteluraportti: ”Halusimme voittoa enemmän kuin Venäjä!” Francois Laplante / HHOF-IIHF Images

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue pokkasi MM-urakkansa päätteeksi pronssiset mitalit kukistettuaan Venäjän lukemin 2-1 turnauksen pronssipelissä.

Suomi sai otteluun huippualun, kun Artturi Lehkosen napakka rannelaukaus yllätti Venäjän maalivahdin Igor Shestjorkinin jo 34 sekunnin pelin jälkeen. Pikkuleijonat lisäsi johtonsa kahteen maaliin ajassa 9.43, kun Otto Rauhala voitti hyökkäyspään aloituksen Kasperi Kapaselle. Shestjorkin torjui Kapasen ensimmäisen laukauksen eteensä, mutta kuopiolainen seurasi paluukiekon ja laukoi kiekon maaliin.

- Lehkosen nopea avausmaali vapautti peliämme ja saimme otteisiimme tiettyä rentoutta ja myös peliviisautta, päävalmentaja Mika Marttila sanoi mitali kaulassaan.

Venäjä kavensi toisessa erässä ylivoimalla. Vladimir Katshjov purjehti läpi suomalaispuolustuksen ja ujutti kiekon Juuse Saroksen jalkojen välistä maaliin.

- Kaksi erää peli oli meillä hienosti hanskassa. Venäjä ei saanut pahoja paikkoja ja meillä oli tilaisuuksia lisätä johtoamme, Marttila näki.

Kolmannessa erässä Suomi puolusti viisaasti johtoaan, eikä Venäjä saanut kunnon kiriä aikaiseksi. Loppusummerin jälkeen jää täyttyi nopeasti suomalaisten hanskoista, mailoista ja kypäristä.

- Tämä oli pitkän prosessin tulos. Olimme henkisesti ja fyysisesti valmiita pelaamaan tänään voitosta ja halusimme pronssia enemmän kuin Venäjä. Olemme hävinneet Venäjälle tällä kaudella monta kertaa, mutta voitimme tärkeimmän pelin, Marttila hehkutti.

- Juuse Saros jatkoi maalilla huippuotteitaan ja Joel Kiviranta toi joukkueeseen paljon energiaa. Suorituksemme tässä turnauksessa oli nousujohteinen ja joukkue sai siitä hienon palkinnon.