perjantai, 26 huhtikuu 2013 18:05

U18: "Tavoitteenamme oli maailmanmestaruus" - Hylätty maali käännekohta

Kirjoittanut Hannu Laine
U18: "Tavoitteenamme oli maailmanmestaruus" - Hylätty maali käännekohta Francois Laplante / HHOF-IIHF Images

Pikkuleijonat pelaa Sotshin MM-kisojen pronssiottelussa sunnuntaina. Tavoitteena ollut maailmanmestaruus jäi saavuttamatta, sillä Kanada kukisti välierässä Suomen maalein 3-1.

Avauserä oli puolin ja toisin tarkkaa pelaamista. Pikkuleijonien pelin avaukset sujuivat, mutta hyökkäyspäässä puuttui röyhkeyttä. Peli eteni kuitenkin suomalaisten suunnitelmien mukaan.

- Kanada pelasi aivan odotetulla tavalla, eli joukkue pelasi kiekkoa syvälle meidän päätyymme ja alkoi sen jälkeen myllertää. Me saimme pidettyä vastustajan pois keskikaistalta ja siivosimme kakkoskiekot, jos niitä tuli, päävalmentaja Mika Marttila summasi.

Kanada pääsi johtoon toisen erän alussa.Morgan Klimchuk ajoi röyhkeästi Suomen maalille ja sai mailansa Frederik Gauthierin poikittaissyöttöön ajassa 23.53. Siitä vajaa minuutti myöhemmin Jimi Kuronen sai kaksiminuuttisen, jota ehti kulua vain kymmenen sekuntia, kun kanadalaispuolustaja Josh Morrissey nousi takatolpalle ja laukoi vaahteralehtisten toisen maalin.

Erän lopulla Pikkuleijonat sai vahvan otteen pelistä. Juuso Ikonen sai Philippe Desrosiersin torjuman irtokiekon lapaansa ja nosti sen maaliin. Ottelun päätuomari oli kuitenkin ehtinyt viheltää pelin poikki kadotettuaan kiekon näkyvistään.

- Se oli kova virhe, jonka tuomari kävi meille myöntämässä, mutta ei se paljon mieltä lämmittänyt. Se oli yksi ottelun käännekohdista, Marttila näki.

Läpi ottelun kurinalaisesti ja osin jäähyjä vältellyt Kanada otti kaksi jäähyä puolen minuutin välein. Kahden miehen ylivoimalla Artturi Lehkosen laukaus kimposi maalin kulmalla päivystäneelle Joose Antoselle, joka pääsi kaventamaan ajassa 47.13.

Kolmannen erän lopun Kanada puolusti tiiviisti ja viisaasti. Suomi haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Samuel Bennett katkaisi Pikkuleijonien avaussyötön ja viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

- Nyt on aika tyhjä olo. Meidän tavoitteenamme oli päättää kolmivuotinen projektimme maailmanmestaruuteen, mutta se ei onnistunut. Meillä oli tässä pelissä mahdollisuudet voittoon, mutta ehkä vastustaja oli tämän verran parempi.