perjantai, 26 huhtikuu 2013 10:25

U18: Iso mahdollisuus Kanadaa vastaan

Kirjoittanut

Suomi kohtaa tänään iltapäivällä Kanadan alle 18-vuotiaiden MM-kisojen välierässä. Vaahteralehtiset eivät ole vielä hävinneet otteluakaan Sotshin turnauksessa.

Kanada on parantanut otteitaan peli peliltä. Se voitti eilisessä puolivälierässään Tshekin 6-0 ja alkusarjan viimeisessä ottelussaan Ruotsin samoin lukemin. Kanadan maalivahti Philippe Desrosiers on pelannut edelliset seitsemän erää päästämättä maaliakaan.

Kanadan alivoimapeli on ollut turnauksen parasta, sillä sitä vastaan ei ole tehty yhtään ylivoimaosumaa. Ylivoimalla Kanada on ollut turnauksen toiseksi paras.

Suomen valmennusjohto seurasi eilen Kanadan ja Tshekin välistä kamppailua kahden erän verran.

- Näimme täällä myös Kanadan harjoituspelin ja olemme katsoneet nauhalta joukkueen muita pelejä. Heidän pelinsä on parantunut turnauksen edetessä, ja se perustuu aika simppeliin sapluunaan. He pelaavat kiekkoa nopeasti ylöspäin ja päätyyn, päävalmentaja Mika Marttila kertoo.

- Meidän on päästävä ensimmäisinä päätykiekkoihin ja jos pystymme avaamaan peliä nopeasti, se voi avata hyviä paikkoja, kun Kanadan hyökkääjät tulevat aika syvälle meidän alueellemme.

Kanada on vahva joukkue maalien edessä. Pikkuleijonien pelisuunnitelmaan kuuluu pitää vastustaja pois parhaalta sektorilta.

- Sitä se tulee olemaan, ytimen suojelua. Juuse Saros hoitaa ensimmäisen kiekon ja sen jälkeen puolustajien pitää pystyä hoitamaan mahdollinen irtokiekko pois maalin edestä. Meidän on puolustettava kuin leijona!

Marttila näkee välieräottelun suurena mahdollisuutena. Pikkuleijonat on hoitanut kaikki pienetkin asiat turnauksen aikana moitteettomasti, ja hän kokee sen olevan etu mitä pidemmälle pelit jatkuvat.

- Kaikki toiminta on ollut viimeisen päälle, ruokailu, lepo ja palauttavat harjoitteet. Tietysti voitto MM-kisojen välierässä vaatii huippusuorituksen, mutta joukkueessa on erinomainen tunnelma ja alla on paljon onnistumisia, Marttila näkee.

- Meidän pitää voittaa erikoistilanteet tänään. Lisäksi meidän etumme on pidempi palautumisaika, sillä Kanada pelasi eilen iltaottelun. Me olemme tottuneet pelaamaan isossa kaukalossa ja nyt peli käydään lisäksi meidän kotihallissamme, sillä Kanada on pelannut kaikki ottelunsa kakkoshallissa, jossa on kovempi ja liukkaampi jää. He joutuvat tottumaan uusiin olosuhteisiin.

Pikkuleijonien toinen valmentaja Petri Pulkkinen lähettää Suomeen terveisiä!