perjantai, 01 marraskuu 2019 12:22

Kolme pointtia U17:n harjoitusottelusta: "Paljon laadukkaita suorituksia – Pystymme vielä parantamaan otteitamme"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Maalivahtikaksikko Paavo Kohonen (vas.) – Juuso Helomaa pelasi perjantaiaamun harjoitusottelun puoliksi. Maalivahtikaksikko Paavo Kohonen (vas.) – Juuso Helomaa pelasi perjantaiaamun harjoitusottelun puoliksi. Hannu Saintula

Mitkä asiat nousivat esille varhain perjantaiaamuna pelatussa alle 17-vuotiaiden poikien ottelussa Kanada Musta – Suomi? Tässä kolme näkökulmaa otteluun, joka päättyi Kanadan 2–1-voittoon.

1. "Tällaisessa pitkäkestoisessa maajoukkuetapahtumassa esimerkin voima on äärimmäisen tärkeä. Esimerkki tulee esille pelissä, pelin ulkopuolella ja kaikessa tekemisessä. Usein sanotaan, että johtavat pelaajat ovat tärkeitä esimerkkejä, mutta kaikki pelaajat voivat olla sitä omalla vahvalla tekemisellään. Omilla vahvuuksillaan voi tempaista mukaansa koko joukkueen. Tänään meidän esimerkkimme eivät kestäneet koko ottelua. Sellainen esimerkillinen tekeminen, joka tempaisisi toisetkin mukaansa, ei ollut niin laadukasta, että olisimme ansainneet voiton."

2. "Pelaajillamme on vahva usko suomalaiseen tapaan pelata jääkiekkoa ja halu toteuttaa sitä. Sitä kautta pelaajamme voivat tuoda esille omia vahvuuksiaan. Meidän on pystyttävä laadukkaammin toistamaan niitä asioita, joissa olemme vahvoja. Sitä kautta saavutamme myös hyviä tuloksia."

3. "Tämä on ikäluokkamme pelaajille ensimmäinen pitkäkestoinen maajoukkuetapahtuma. Olemme yhdessä 14 päivää, ohjelmassa on parhaassa tapauksessa seitsemän ottelua. Haemme vielä malleja sille, miten tällaisissa tapahtumissa toimimme. Pelaajat, valmennus ja muu taustaryhmä on tehnyt ennakkoon vahvaa työtä asian eteen. Saimme tänään ensimmäisen ottelukokemuksen ja tietoa tilanteestamme, sen avulla voimme jälleen kehittää omaa toimintaamme. Ottelu sisälsi paljon laadukkaita suorituksia, mutta haemme vielä tiettyä tasalaatuisuutta ja vahvistusta joukkueena onnistumiseen."

"Ottelu oli molemmilta joukkueilta vaihtelevaa suorittamista. Tietyillä osa-alueilla Kanada oli hyvin terävä, meillä taas puuttui edellä mainittua tasalaatuisuutta. Pelissämme näkyi vielä tietynlainen totuttelu tähän kokonaisuuteen – olosuhteisiin, hotelliin, ruokailuihin, aikaeroon. Lisäksi tämä oli joukkueemme ensimmäinen ottelu pohjoisamerikkalaista joukkuetta vastaan, on luonnollista, että sekin aiheutti jännitystä ennen ottelua."

"Tästä on hyvä jatkaa kohti turnausotteluita. Parannettavaa jäi, mutta joukkueessamme on vahva usko, että pystymme vielä parantamaan otteitamme. Onnistumme joukkueena, kun jokainen pelaaja asettaa vahvuutensa joukkuepelin käyttöön."

Leijonat-toimitus arvioi ottelun yhteistyössä Hannu Saintulan kanssa. Joukkueenjohtaja Saintula toimii otteluiden aikana valmennuksen tukena, hän analysoi kenttätapahtumia ja raportoi niistä valmentajille.

Näin ottelu Kanada Musta – Suomi eteni
Näillä kentällisillä Suomi lähti harjoitusotteluunsa
Kaikkien harjoitusotteluiden tulokset
Turnauksen otteluohjelma
Suomen joukkue World U17 Hockey Challenge -turnauksessa

Olet nyt

Lisää U17-uutisia

U17 ohjelma kaudella 2019-20

20.05.-24.-05.2019:
Testileiri, Vierumäki

07.08.-11.08.2019:
Jää- ja otteluleiri, 3 x FIN-RUS, Vierumäki
Suomen otteluiden tallenteet

21.08.-25.08.2019:
Finnkampen, Ruotsi

27.10.-11.11.2019:
U17 World Hockey Challenge, Kanada

26.12.-29.12.2019:
Maaotteluleiri, 3 x FIN-CZE, Salo
Suomen otteluiden live-lähetykset

03.02.-10.02.2020:
Viiden maan turnaus, Venäjä

06.04.-12.04.2020:
Viiden maan turnaus, Rauma
Peruutettu
 

Etsi sivustolta