tiistai, 21 toukokuu 2019 15:01

U17 leireilee Vierumäellä – Teemana "kehity urheilijana ja ihmisenä"

Kirjoittanut Hannu Saintula
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
U17:n leiriryhmä. U17:n leiriryhmä. Hannu Saintula

Alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueen kauden 2019–20 avausleirille on kutsuttu 29 lahjakasta 2003-syntynyttä peluria, testaamaan omia fyysisiä ja osittain myös henkisiä ominaisuuksiaan. Seuraava vaihe urheilijanpolulla on kehittää itseään monipuolisesti yksilönä ja ennen kaikkea joukkuepelaajana.

U16-kaudella opeteltiin urheilijan elämää erilaisissa tilanteissa. Muuttuvat olosuhteet ja kovat kansainväliset ottelut toimivat hyvinä kokemuksina, kun arvioitiin mennyttä kautta yhteistyössä seura- ja maajoukkuevalmentajien kanssa. Jokaisen urheilijan pelaajapolulle löytyy varmasti uusia kulmia arvioida mennyttä ja suunnitella tulevaa.

Tulevan U17-kauden aikana pelaajien haasteena on ottaa seuraava askel kohti nuorena huippu-urheilijana elämistä. Seurojen ja pelaajien sidosryhmien tehtävänä on luoda edellytyksiä pitkäjänteiselle toiminnalle.

Jääkiekkoliiton FOL-leiritys (Future Olympic Lions) kerää Vierumäelle liigaseurojen C-, B- ja A-junioreiden valmentajat ja valmennuspäälliköt pohtimaan Suomi-kiekon painopistealueita. Alustava työ oli tehty jo alle 18-vuotiaiden MM-kisojen seminaarissa Ruotsin Örnsköldsvikissä. U17-joukkue toimii leirin demo-ryhmänä kahden päivän ajan ja kokonaisuudessaan valmentajia ja valmennuspäälliköitä tapahtumassa on noin 100 henkilöä.

Leirin muita osa-alueita ovat mm. testaaminen, yhteisöllisyyden merkitys sekä persoonallisuuksien vahvistaminen ja rajapintojen rikkominen. Tapahtuman monipuolinen sisältö valmistaa joukkuetta hyvin tulevan kauden koviin kansainvälisiin koitoksiin.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

 

Välähdys tiistain jääharjoituksista:


Leiriryhmän kokoonpano

Olet nyt

Lisää U17-uutisia

Etsi sivustolta