tiistai, 12 helmikuu 2019 13:35

U17 aloitti EYOF-turnauksen kukistamalla Slovakian – "Vain voitot merkitsevät tässä turnauksessa"

Kirjoittanut Mikko Palsola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Ruben Rafkin palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. Ruben Rafkin palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. Pasi Mennander

Suomen turnaus Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla alkoi maanantaina ottelulla Slovakiaa vastaan.

Ottelu alkoi Pikkuleijonien hallinnalla ja Suomi pystyikin tekemään kaksi maalia ensimmäisessä erässä. Maalintekijät olivat Eetu Liukas ja Veeti Korkalainen.

Vaikka joukkue pystyikin kaksi maalia tekemään, ei peli sinällään ollut laadukasta. Joukkue pystyi puolustamaan harvat Slovakian yritykset.

Toinen erä oli toisinto ensimmäisestä. Nyt ei enää hyvistäkään maalipaikoista saatu onnistumisia ja sitä kautta vastustaja sai uskoa omaan pelaamiseensa. Toinen erä oli maaliton.

Kolmannessa erässä Pikkuleijonilla oli mahdollisuus lopettaa Slovakian pyristely, mutta tolppaa lähemmäs ei tällä kertaa päästy. Slovakia sai ylivoiman ja onnistui onnekkaasti tekemään kavennusmaalin. Ottelua oli tässä vaiheessa seitsemän minuuttia jäljellä. Pikkuleijonat onnistuivat kuitenkin puolustamaan lopun pelin eikä Slovakia saanut oikein mitään vaarallista aikaiseksi. Näin siis 2–1-avausvoitto Pikkuleijonille.

Ottelun parhaana palkittiin Ruben Rafkin ja maalissa pelasi Max Väyrynen.

Tiistaina Suomen joukkueella on vapaapäivä ja sen joukkue käyttää palautumiseen. Keskiviikkona vastaan asettuu Valko-Venäjä ja sen pelin voitolla joukkue etenee kisojen loppuotteluun.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Olet nyt

Lisää U17-uutisia

Etsi sivustolta