maanantai, 11 helmikuu 2019 15:20

Olympiafestivaalien jääkiekkoturnaus alkaa maanantaina – Suomen avausvastustaja on Slovakia – "Tämä tapahtuma jää mieleen varmasti"

Kirjoittanut Mikko Palsola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Suomen jääkiekkojoukkue lähtökuvassa lauantaina. Suomen jääkiekkojoukkue lähtökuvassa lauantaina. Milla Vahtila

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit (EYOF) pidetään tällä viikolla Sarajevossa Bosnia-Herzegovinassa. Paikalla on noin 1000 urheilijaa eli kyse ei ole ihan pikkutapahtumasta. Turvatarkastukset ovat tiukat ja muutenkin toiminta on kuin isoissa arvokisoissa.

Kisojen jääkiekkoturnauksessa Suomea edustaa alle 17-vuotiaiden maajoukkue. Joukkue matkusti lauantaina charter-lennolla Helsingistä Sarajevoon ja pääsi illalla tutustumaan vuoden 1984 Olympia-areena, joka on rakennettu uudelleen sodan jäljiltä.

Sunnuntaina joukkue veti tunnin jääharjoituksen ja latasi itseään maanantain avausotteluun Slovakiaa vastaan. Ottelu alkaa Suomen aikaan kello 16.00.

Turnaukseen osallistuu kuusi maata: Suomi, Slovakia, Valko-Venäjä, Venäjä, Tshekki ja Sveitsi. Alkulohkopelit pelataan kahdessa lohkossa ja torstaina ohjelmassa ovat sijoitusottelut. Lohkovoittajat asettuvat vastakkain loppuottelussa. Pikkuleijonien lohkossa pelaa Slovakia ja Valko-Venäjä.

Tiukka turnaus siis tiedossa. Urheilijoille tämä tapahtuma jää mieleen varmasti.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Suomen kokoonpano EYOF-turnauksessa

Olet nyt

Lisää U17-uutisia