lauantai, 09 helmikuu 2019 10:17

U17 päätti urakkansa Ruotsissa voitokkaasti – "Turnauksen paras peli"

Kirjoittanut Mikko Palsola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Niki Korpialho teki tyhjiin ottelut loppuluvut 3–1. Niki Korpialho teki tyhjiin ottelut loppuluvut 3–1. Pasi Mennander

Neljäs peli neljään päivään, se on todella kova haaste fyysisesti ja etenkin henkisesti. Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue selvitti haasteen loistavasti.

Perjantain ottelu Venäjää vastaan oli joukkueeltamme selvästi turnauksen paras. Nyt peli pysyi kasassa lähes koko ottelun.

Ensimmäinen erä oli täysin Pikkuleijonien hallussa ja maalivahti Juha Jatkola joutui toteamaan, että meinaa tulla kylmä. Erätauolle mentiin Suomen 1–0-johdossa.

Toisessa erässä oli hetkiä, milloin joukkue päästi hieman irti ja sitä kautta Venäjä pääsi peliin mukaan. Päätöerään lähdettiin Suomen 2–1-johdossa.

Kolmannessa erässä Suomi otti taas pelin haltuun. Venäjälle ei annettu maalipaikkoja ja viimeisellä minuutilla Suomi sinetöi 3–1-voittonsa tyhjään maaliin.

Ottelun päätyttyä päävalmentaja Anssi Laine totesi, että joukkue pystyi kasvamaan peli peliltä ja sehän on tärkeintä kun pelataan pitkiä turnauksia. Päävalmentaja kiitteli myös pelaajien hyvää latautumista viimeiseen otteluun.

Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Brad Lambert.

Ottelun jälkeen joukkue matkusti nopeasti takaisin Suomeen, sillä lauantaiaamuna joukkue lähtee kohti Sarajevoa Nuorten Olympiapäiville. Alkusarjassa vastaan tulevat Slovakia ja Valko-Venäjä.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Viiden maan turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää U17-uutisia

Etsi sivustolta