torstai, 07 helmikuu 2019 08:50

U17: Pieniä askelia eteenpäin – Ruotsi liian vahva keskiviikkoillan ottelussa

Kirjoittanut Mikko Palsola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Ruben Rafkin palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. Ruben Rafkin palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. Pasi Mennander

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue pureutui keskiviikon aamujäällä edellisen illan USA-pelin ongelmiin. Rakenne, rytmi, peli oli aamulla teemana. Joukkue pystyikin näitä asioita viemään eteenpäin illan Ruotsi-ottelussa.

Ensimmäinen erä oli tasainen niin maalien kuin torjuntojenkin osalta. Torjunnat olivat 8–8, mutta harmittavasti Ruotsi johti ottelua 2–1. Pikkuleijonilta hylättiin yksi maali, mikä tuomariston mielestä oli korkea maila. Erässä puolustuspeli oli selkeästi tiiviimpää ja iskut olivat parempia kuin turnauksen avanneessa USA-ottelussa. Vieläkin tuli hetkiä milloin unohdettiin ne pienet tärkeät asiat ja sitä kautta peli ei pysynyt ihan koko erää kasassa.

Toinenkin erä alkoi hyvin ja joukkue pystyi muutaman maukkaan maalipaikan luomaan, mutta maalinteossa ei onnistuttu. Erän puolivälissä tuli sitten nukahdus ja pitkän pyörityksen jälkeen Ruotsi teki 3–1-maalin. Se sekoitti pikkuleijonien pelin. USA-ottelun asiat tulivat esille ja sitä kautta pelin painopiste siirtyi Suomen puolustusalueelle. Harmittavasti erän viimeisellä sekunnilla Ruotsi onnistui vielä tekemään 4–1-maalin.

Kolmannessa erässä Ruotsi sitten kaunisteli loppunumeroiksi 7–1. Suomen maalissa pelasi Max Väyrynen ja parhaana pelaajana palkittiin Ruben Rafkin.

Torstaina vastassa on Tshekki ja siihen otteluun valmistautuminen aloitettiin välittömästi. Joukkue varmasti parantaa otteitaan ja sitä kautta on mahdollisuus taistella turnauksen avausvoitosta. Pelaajat tiedostavat tilanteen ja eivät missään nimessä ole pää painuksissa. Nämä pelit ovat niitä opin paikkoja tulevaisuutta varten ja siitähän tässä on kyse. Kukaan ei ole vielä valmis kiekkoilija.

Torstain Tshekki-ottelu on päiväpeli ja se alkaa Suomen aikaan 16:30.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää U17-uutisia

Etsi sivustolta