perjantai, 09 marraskuu 2018 13:36

U17 välieriin World Hockey Challenge -turnauksessa - "Puolivälierä oli huikea trilleri" - Otteluraportti

Kirjoittanut Mikko Palsola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Ruutukaappaus Hockey Canadan tarjoamasta ottelulähetyksestä. Ruutukaappaus Hockey Canadan tarjoamasta ottelulähetyksestä.

Suomen ja Kanadan Valkoisen joukkueen kohtaaminen World U17 Hockey Challenge -turnauksen puolivälierissä oli huikea trilleri. Lopulta Pikkuleijonat hoiti ottelun rangaistuslaukauksilla. Pelin jälkeen kapteeni Roni Hirvonen totesi, että joukkue oli jatkoajan jälkeen henkisesti vahvempi hoitamaan rangaistuslaukaukset.

Ottelu alkoi Pikkuleijonien osalta hieman nihkeästi, ilmeisesti lievää jännittämistä oli ilmassa. Kanada sai muutaman vaarallisen paikan, mutta maalissa Joel Blomqvist oli hereillä ja hoiti kaikki lähentelyt varmaotteisesti.

Pikkuleijonat sai ensimmäisen pyörityksen Kanadan päähän ja Aatu Räty onnistui maalin edestä nostamaan kiekon Kanadan maaliin, syöttäjinä Jesse Seppälä ja Veeti Korkalainen. Erän puolivälissä sama ketju oli asialla ja Aatu Räty teki ottelun toisen maalinsa jälleen maalin edestä, nyt syöttäjinä Jesse Seppälä ja Joona Lehmus. Enaimmäinen erä oli siis lopulta Pikkuleijonien.

Toisen erän alussa sama kentällinen lisäsi Pikkuleijonien johdon 3-0:een. Nyt maalin edessä oli Jesse Seppälä ja syöttäjinä Veeti Korkalainen ja Roni Hirvonen.

Tämän jälkeen Kanada otti ottelun haltuunsa ja tapahtui sama kuin edellisessä pelissä. Pelin rakenne hieman petti ja sitä kautta paine kasvoi omassa päässä. Kanada onnistui kaksi kertaa erässä ja näin kolmanteen lähdettiin Suomen maalin johdossa.

Kolmannessa erässä Pikkuleijonat pelasi viisaasti ja piti Kanadan poissa maalipaikoista. Erän aikana myös puolustettiin loistavasti kaksi alivoimaa. Kanada otti maalivahdin pois ja yritti tasoittaa kuudella viittä vastaan. Pikkuleijonat sai kaksi paikka ratkaista ottelun, muttei siinä onnistunut. Ja kuten tällaisissa tilanteissa usein käy, toinen joukkue rankaisee - niin kävi nytkin. Kanada tasoitti ottelun vain 56 sekuntia ennen kolmannen erän loppua ja näin mentiin jatkoajalle.

Kapteeni Roni Hirvonen totesi, että pää ei siinä vaiheessa painunut, vaan joukkue jatkoi sovitulla tavalla. Pikkuleijonat hallitsi jatkoerää ja loi muutaman loistavan maalipaikan. Yksi tolppa ja pari maalivahdin huipputorjuntaa piti nyt Kanadan pelissä.

Rangaistuslauksissa onnistuivat Aatu Räty, Roby Järventie ja Jesse Seppälä, kanadalaisilta vain yksi pelaaja. Näin Pikkuleijonat jatkavat välieriin, jossa vastaan tulee Kanadan Punainen joukkue.

Ottelun parhaana suomalaispelaajana palkittiin Joel Blomqvist, joka piti joukkuetta pystyssä vaikeina hetkinä.

Päävalmentaja Anssi Laine oli tyytyväinen joukkueen pelaamiseen.

- Alussa hieman jännitettiin ja toisessa erässä päästettiin taas peli kontrollista. Tuohon toisen erän pelaamiseen täytyy vielä löytää lääkkeet, jos haluamme voittaa tämän turnauksen.

Kolmannen erän pelaamiseen Laine oli tyytyväinen.

- Jatkoerän vahva pelaaminen antoi taas hyvän pohjan rangaistuslaukauksiin ja sitä kautta voittoon. Seuraava peli tulee nopeasti ja valmistautuminen täytyy aloittaa mahdollisimman pian levon kautta, päätti päävalmentaja Anssi Laine.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Välieräottelu Kanada Punainen - Suomi alkaa perjantai-iltana kello 19:00 paikallista aikaa. Suomessa vuorokausi on silloin vaihtunut lauantaiksi ja kello on 1:00.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
World U17 Hockey Challenge -turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää U17-uutisia