keskiviikko, 07 marraskuu 2018 09:30

U17: Kanada ratkaisi jatkoajan lopussa World Hockey Challenge -turnauksessa - Suomen puolivälieräottelu ohjelmassa torstai-iltana

Kirjoittanut Mikko Palsola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Joel Määttä teki Suomen kolmannen maalin. Joel Määttä teki Suomen kolmannen maalin. Pasi Mennander

Suomi kohtasi alle 17-vuotiaiden poikien World Hockey Challenge -turnauksen kolmannessa ottelussaan Kanadan Punaisen joukkueen. Ottelussa päädyttiin jatkoajalle, jonka päätyttyä tulostaululla olivat Kanadan voittoluvut 4-3 (0-1, 3-0, 0-2, 1-0).

Ottelu alkoi erittäin tasaisissa merkeissä. Erän ensimmäinen 10 minuuttia oli tarkkaa pelaamista eikä kumpikaan joukkue päässyt varsinaisille maalipaikoille. Pikkuleijonat pystyi hyvin kontrolloimaan peliä ja pitämään pelin rytmin itsellään.

Suomi teki ottelun avausmaalin, kun joukkueet pelasivat yhden miehen vajaalla. Suora hyökkäys ja Roni Hirvonen siirsi Oliver Sunin syötöstä Pikkuleijonat 1-0-johtoon. Erä oli tasainen, mutta Pikkuleijonat pystyi pitämään Kanadan poissa vaarallisista paikoista.

Toisessa erässä Kanada tuli vahvasti, kuten oli odotettavissa. Muutaman virheen ansiosta Kanada pystyi tekemään erässä kolme maalia, sai Pikkuleijonien pelin sekaisin ja sitä kautta hallitsi erää.

Kolmanteen erään tuli sama Pikkuleijonat kuin ensimmäiseen. Pelin hallinta otettiin haltuun ja peliä painettiin väkisin Kanadan puolustusalueelle. Ensin Ruben Rafkin latasi siniviivasta ylivoimalla ja muutamaa minuuttia myöhemmin Joel Määtän laukaus löysi tiensä Kanadan maaliin. Rafkin maalissa syöttäjänä Valtteri Karnaranta ja Määtän osumassa Topi Niemelä ja Joel Blomqvist. Erän loppu oli kovaa painostusta, mutta maali jäi puuttumaan ja näin mentiin jatkoajalle.

Jatkoajan alussa Pikkuleijonat tekivät saman kikan kuin elokuussa Venäjää vastaan. Oliver Suni pääsi läpi, mutta Pikkuleijonille vihellettiin jäähy väärästä vaihdosta. Täysin käsittämätön vihellys tuomareilta, mutta ei yllättävä, kun mietitään missä pelataan.

Alivoimassa Pikkuleijonat taistelivat urheasti ja maalivahti Joel Blomqvist otti ison torjunnan. Jatkoajalla Pikkuleijonilla oli pari huippupaikkaa tehdä voittomaali, mutta valitettavasti Kanada onnistui vain muutama sekunti ennen jatkoajan loppua tekemään voittomaalin.

Pelin jälkeen päävalmentaja Anssi Laine tiivisti ottelun: Ensimmäinen ja kolmas erä menivät käsikirjoituksen mukaan. Pystyimme ottamaan komennon pelissä ja rytmittämään peliä. Toisessa erässä tappiolla pelin rytmi rikkoutui. Joukkue yritti tehdä maalia ja unohti pelin rakenteen ja silloin Kanada pääsi pelaamaan sitä peliä missä he ovat hyviä.

Paljon hyvää on kolmen ottelun alkusarjassa tapahtunut. Pikkuleijonien peli on kehittynyt peli peliltä ja torstaina, kun vastaan asettuu Kanadan Valkoinen joukkue, on joukkue valmiina pelaamaan koko 60 minuuttia ja sitä kautta ottamaan välieräpaikan. Ottelu alkaa kello 15:30 paikallista aikaa, Suomessa kello on silloin 21:30.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
World U17 Hockey Challenge -turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä
 

Olet nyt

Lisää U17-uutisia