tiistai, 06 marraskuu 2018 07:51

U17 otti askeleen eteenpäin - Venäjä kaatui World Hockey Challenge -turnauksessa - "Oppi on mennyt perille!"

Kirjoittanut Mikko Palsola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Roni Hirvonen (vas.) ja Valtteri Karnaranta tekivät Suomen maalit. Roni Hirvonen (vas.) ja Valtteri Karnaranta tekivät Suomen maalit. Pasi Mennander

Jos lauantain Ruotsi-pelissä jäi pelaaminen vajaaksi, niin maanantaina joukkue oli aivan eri tasolla. Se tuotti myös hyvän lopputuloksen eli 2-1-voiton Venäjästä.

Se, miten joukkue oli valmistautunut peliin, näkyi heti ensimmäisessä erässä. 16 minuutin kohdalla Venäjä oli saanut kaksi laukausta Suomen maalille. Päävalmentaja Anssi Laine totesikin pelin jälkeen, että pelissä otettiin askeleita eteenpäin ja etenkin mailalla puolustaminen oli parantunut. Edelleen kuitenkin parannettavaa riittää, etenkin ensimmäisen iskun annossa seka box out -pelaamisessa. Alivoimapelaaminen oli erittäin hyvää ja se antoi selkeästi itseluottamusta lisää.

Joel Määttä totesi, että nyt pelasimme yhdessä ja kentällä oli oikeasti viisikko. Joelkin painotti alivoimapelaamista ja oli tyytyväinen joukkueen työmäärään ja sitoutumiseen.

Molemmat Pikkuleijonien maaleista olivat kaunista katsottavaa. Ensimmäisessä erässä 4-4-pelissä suorahyökkäys ja kapteeni Roni Hirvonen löi kiekon Venäjän maaliin Oliver Sunin poikkisyötöstä, avauksen maaliin antoi Kasper Puutio.

Kolme minuuttia ennen ottelun loppua Valtteri Karnaranta löi reboundista ottelun voittomaalin, syöttäjinä Joel Määttä ja Eero Niemi. Maalivahti Max Väyrynen oli erittäin varma ja otti ison kopin vain puoli minuuttia ennen ottelun loppua. Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Roni Hirvonen.

Askeleita eteenpäin on otettu, mutta vielä on paljon töitä. Valmennus painottikin heti pelin jälkeen sitä, että se joukkue pärjää, joka pystyy parantamaan omaa peliään turnauksen aikana. Vaatii kovan työn ennen joka ottelua, että olet valmis lyömään kaikki peliin. Tämän tasoisessa turnauksessa se on ainut keino pärjätä.

Tiistaina pelataan alkusarjan viimeiset pelit. Pikkuleijonat kohtaa iltapelissä Kanadan Punaisen joukkueen, ottelu alkaa kello 19:00 paikallista aikaa. Suomessa kello on silloin 02:00.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
World U17 Hockey Challenge -turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää U17-uutisia