sunnuntai, 04 marraskuu 2018 13:34

Suomi kärsi tappion World U17 Hockey Challenge -turnauksen avauspelissään - "Pelaajat ovat opin tiellä!"

Kirjoittanut Mikko Palsola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Roby Järventie teki toisessa erässä Suomen maalin. Roby Järventie teki toisessa erässä Suomen maalin. Pasi Mennander

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti lauantaina pelinsä World U17 Hockey Challenge -turnauksessa. Ruotsi oli parempi maalein 6-1 (1-0, 1-1, 4-0).

Jääkiekko on siinä mielessä ihmeellinen peli, että tulos ei aina kerro pelin luonnetta, mutta on kuitenkin oikeudenmukainen.

Niin kävi ottelussa Ruotsia vastaan. Peli oli tasainen, mutta kuitenkin on myönnettävä, että Ruotsi oli parempi.

Päävalmentaja Anssi Laine totesi pelin jälkeen, että Ruotsi oli voittavissa asioissa parempi ja sitä kautta ottelun tulos oli oikeutettu. Maalintekotilanteissa terävämpi, maalin edessä agressiivisempi, blokkauksia enemmän jne.

- Tällä tasolla pelissä pienet asiat korostuvat, koska erot ovat joukkueiden välillä minimaaliset, totesi päävalmentaja peliä analysoidessaan.

- Tämä oli kuitenkin joukkueelle hyvää oppia. Joukkueen pelissä on paljon hyviä aineksia, mutta terävyyttä ja päättäväisyyttä tarvitaan enemmän ja tietenkin niitä voittavia asioita, kuvasi päävalmentaja ottelua.

Pelaajat olivat tottakai pettyneitä tulokseen ja pitää ollakin. Turnaus on kuitenkin vasta alussa ja olennaista on se, kuinka peli kehittyy turnauksen aikana. Sunnuntaina joukkueella on vapaapäivä ja siitä alkaa valmistautuminen maanantain Venäjä-otteluun.

Ruotsi-pelissä parhaan pelaajan palkinnon sai Roby Järventie, joka myös onnistui maalinteossa. Hienon maalin esityön tekivät Oliver Suni ja Kasper Puutio. Maalissa pelasi Joel Blomqvist.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
World U17 Hockey Challenge -turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää U17-uutisia