lauantai, 26 elokuu 2017 00:55

U17 joukkueenjohtajan raportti: Hyvä alku ei riittänyt voittoon saakka Finnkampenin avausottelussa

Kirjoittanut Arto Sihvonen
Artikkelin kuvat: Arto Sihvonen Artikkelin kuvat: Arto Sihvonen

Alle 17-vuotiaiden maajoukkueen triplaottelusarja Ruotsia vastaan alkoi mahdollisimman niukalla tappiolla, kun länsinaapuri vei ottelun maalein 3-4 (2-1,1-2,0-1). Loppunumerot kuvastavat hyvin ottelun tasaisuutta, ja molemmilla joukkueilla oli pelin eri vaiheissa omat vahvat hetkensä.

Suomella aktiivinen ja rohkea alku

Ottelun avauserä oli kotijoukkueen hallintaa. Leijona-joukkue tuli otteluun hyvin valmistautuneena, liikkui terävästi luistimilla ja liikutti myös kiekkoa älykkäästi ja tehokkaasti.

Kolme Kruunua oli pulassa aktiivisten Leijonien kanssa, ja joutui rikkomaan kotijoukkueen peliä parin jäähyn arvoisesti. Suomen ykkösylivoima hyödynsi tilanteen ajassa 09.18, kun Kalle Loposen ja Leevi Aaltosen tarkat syötöt puhkaisivat Ruotsin puolustusneliön, ja Aleksi Saarela laukoi oikealta laidalta kiekon tarkasti Ruotsin maalin etuylänurkkaan.

Kotijoukkue sai lisää virtaa johtomaalista, ja painoi peliä väkisin Ruotsin kenttäpäätyyn. Avauserässä Leijonien sentterit voittivat hyökkäyspään aloituksia kovalla prosentilla. Anton Lundell antoi tästä hyvän esimerkin ajassa 12.16. Anton voitti ensin kaksi aloitusta, joista molemmista seurasi laukaus kohti maalia. Hän voitti myös kolmannen peräkkäisen aloituksen, Ville Heinola toimitti kiekon kohti Ruotsin maalia, ja Anton ehti vielä itse ohjaamaan kiekon maaliin.

Kotijoukkue ei ehtinyt nauttia kahden maalin johtoasemasta kovin pitkään, sillä Ruotsi avasi maalitilinsä ajassa 13.40. Maali syntyi läpiajon päätteeksi. Tämän jälkeen lähinnä kotijoukkue pystyi luomaan laadukkaita maalintekopaikkoja, mutta lisäosumia ei saatu aikaiseksi.

Jäähyt rikkoivat pelirytmiä

Toisessa erässä jäähyaition ovi avautui turhan tiuhaan tahtiin nimenomaan Leijona-paidoille. Erän ensimmäisen alivoimapelin kotijoukkue pystyi kuitenkin kääntämään edukseen. Parivaljakko Henri Nikkanen ja Leevi Aaltonen ryösti kiekon omalta puolustussiniviivalta, sahasi keskialueella Ruotsin puolustuksen solmuun ja viimeisteli lopulta näyttävän alivoimamaalin ajassa 23.34. Leevi antoi maukkaan poikkisyötön Henrille, joka laukoi kiekon suoraan syötöstä ohi voimattoman ruotsalaisvahdin.

Tämän jälkeen nimenomaan jäähyjen loput olivat kotijoukkueelle vaikeita. Ruotsin 3-2-kavennus syntyi ajassa 30.36. Aarne Intonen oli päässyt rangaistusaitiosta kolme sekuntia aiemmin, mutta ei ehtinyt estämään vastakkaiselta laidalta lauottua maalia. Maalin syntyyn vaikutti myös kotijoukkueen huolimaton vaihto.

Ruotsin kolmas maali oli ylivoimamaali, joka näki päivänvalon vain yhden sekunnin ennen kotijoukkueen jäähyn päättymistä. Ruotsi nousi 3-3-tasalukemiin ajassa 36.23.Ruotsilla vahva päätöserä

Ruotsi nosti päätöserään omaa karvauspeliään, ja pystyi tehokkalla hyökkäysalueen puolustuspelaamisella vaikeuttamaan kotijoukkueen kiekollista peliä.

Ruotsin teki 3-4-voittomaalin, kun ottelua oli jäljellä noin 13 minuuttia. Tämän jälkeen joukkue osoitti kypsää johtoasemassa pelaamista ja piti Leijona-pelaajat poissa hyviltä maalipaikoilta. Suomi yritti vielä ottelun viimeisellä minuutilla tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta tulosta ei saatu aikaiseksi.

Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittiin puolustaja Kalle Loponen.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat toisen kerran lauantaina kello 16 Lappi Areenalla alkavassa ottelussa. Sunnuntain kolmas osaottelu pelataan sunnuntaina kello 15 alkaen Kemissä.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Finnkampenin ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot

 

 

 

Viimeksi muutettu lauantai, 26 elokuu 2017 01:02