lauantai, 15 huhtikuu 2017 22:49

U17 otteluraportti: Vajaamiehinen Suomi kiri päätöserässä kolmen maalin takaa voittoon - ”Saimme arvokkaan kokemuksen”

Kirjoittanut Pekka Peltola

Venäjän Dmitrovissa oli lauantaina 17-vuotiaiden viiden maan turnauksen kolmas päivä ja samalla kolmas peli. Vastaan asettui niukasti Venäjälle hävinnyt Sveitsi, joka etukäteen tiedettiin luisteluvoimaiseksi joukkueeksi.

Kahden päivän tiukat pelit näkyivät sinivalkoisten otteissa ottelun alussa ja koneen käynnistymistä täydelle teholle saatiin odotella. Ensimmäisen maalin tekikin Sveitsi. Pelikello pysähtyi aikaan 7.45, kun alppimaan Raphael Calzimiglia teki ottelun avausmaalin.

Tasoitusta saatiin odottaa 17. minuutille asti. Arttu Nevasaari ampui kiekon häkkiin Mikko Kokkosen syötöstä.

Toiselle kaksikymmenminuuttiselle lähdettiin tasalukemista 1-1. Maalien valossa erä meni kirkkaasti Sveitsille. He onnistuivat maalinteossa peräti kolme kertaa ja takamatkaa kolmanteen erään jäi vähintäänkin riittävästi.

Päävalmentaja Tommi Niemelä puhui erätauolla pelaajille mahdollisuuksista ja sen mukanaan tuomista vaatimuksista. Kokonaisuudessaan ottelu oli hyvin Leijonien hallussa, mutta Sveitsi oli viimeistellyt Leijonia paremmalla prosentilla.

Pelin edetessä pelaajia tippui Suomen kokoonpanosta pois ja osa pelaajista joutui kovalle kuormalle. Leijonalauma näytti kuitenkin kyntensä. Ensimmäinen kavennusmaali syntyi ajassa 46.54. Maalin ampui Samuel Salonen.

Hyvä viisikkohyökkääminen tuotti kerta toisensa jälkeen hyviä maalintekopaikkoja. Ajassa 54.22 verkko heilahti jälleen Suomen kannalta oikeassa kenttäpäädyssä. Tällä kertaa maalintekijänä oli vahvasti koko ottelun esiintynyt Lenni Killinen.

Rumputuli jatkui Sveitsin päädyssä ja tasoitus nähtiin ajassa 56.12, jälleen maalintekijänä Killinen. Syöttöpisteet tasoitusmaaliin merkkauttivat Kaapo Kakko sekä Anttoni Honka.

Tasoitusmaalin jälkeen tahti ei hiipunut. Kaukalon jää kului viimeiset minuutit ainoastaan Sveitsin päädystä. Ottelun viimeisellä minuutilla, ajassa 59.08, digitaalit pysähtyivät jälleen täysosuman takia. Mikko Kokkonen pääsi kiekkoon kiinni ja syötti sen Kristian Tanukselle. Tanus näki keskellä Niklas Nordgrenin, joka napautti ranteella voittomaalin ohi Sveitsin veräjänvartija Stephane Charlinin. Näin Suomi oli noussut 1-4-tappiosta 5-4-voittoon tehden neljä maalia kolmannessa erässä!

Suomi pelasi valtaosan ottelusta ainoastaan 15 pelaajalla. Yhteensä neljä pelaajaa joutui jättämään kaukalon pelin edetessä. Usko omaan tekemiseen oli kuitenkin vahva ja se huokui myös päävalmentaja Tommi Niemelän puheista:

- Alku oli tahmea ja Sveitsi teki hyvällä prosentilla paikoista maalit. Peli oli kuitenkin koko ajan suhteellisen hyvin hanskassa ja jaksoimme uskoa läpi ottelun voittoomme. Erittäin hieno nousu, jota ei olisi saavutettu ilman sitä luonnetta, joka nousi pintaan toisen erätauon jälkeen. Kaikki pelaamamme ottelut ovat olleet täällä ainoastaan yhden maalin marginaalilla. Saimme tästä ottelusta arvokkaan kokemuksen vyölle. Kolmen maalin takaa on mahdollisuus nousta tasoihin ja ohi, jos vain uskomme itseemme.

Sunnuntaina joukkue viettää peleistä välipäivää tankaten ja huoltaen. Seuraavan kerran Leijonat pelaa maanantaina Tšekkejä vastaan. Se on samalla kauden päättävä ottelu ja joukkue haluaa ehdottomasti ottaa siitä voiton.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot