torstai, 09 helmikuu 2017 13:16

U17 joukkueenjohtajan raportti: Avauspelistä niukka tappio - ”Ehdottomasti nousujohteinen”

Kirjoittanut Pekka Peltola
Turnauksen otteluita voi seurata Tshekin jääkiekkoliiton YouTube-kanavalla. Kuvakaappaus keskiviikon pelistä, Suomi juhlii maaliaan. Turnauksen otteluita voi seurata Tshekin jääkiekkoliiton YouTube-kanavalla. Kuvakaappaus keskiviikon pelistä, Suomi juhlii maaliaan.

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue pelaa tällä viikolla viiden maan turnauksessa Tshekissä. Muut mukana olevat maat ovat isäntämaan ja Leijonien lisäksi USA, Ruotsi ja Venäjä.

Joukkue kokoontui sunnuntaina Vierumäelle kahdeksi vuorokaudeksi harjoittelemaan ja siirtyi turnauspaikkakunta Brnoon tiistaina.

Avausottelun joukkue pelasi tunnin bussimatkan päässä Brnon kaupungista Prerovissa. Vastustajana oli Tshekki.

Isäntämaa tuli ottelun alkuun Suomea raikkaammilla jaloilla. Tshekki pääsi paineistamaan Leijonia aktiivisesti ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella ja oman pään hyökkäyspelaaminen tuotti haasteita.

Ensimmäinen maali syntyi ajassa 8.48. Tshekki siirtyi kyseisellä täysosumalla 1-0-johtoon ja maalintekijänä kunnostautui Karel Plasek.

Ensimmäisen erän lähestyessä loppua Suomi sai rakennettua myös muutaman hyvän maalinekopaikan. Kristian Tanus ampui kerran napakasti kiekon ylärimaan, mutta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Leijonien kannalta 0-1-takamatkalta.

Toinen erä oli tasaväkistä pelaamista. Maalipaikat merkittiin 3-3. Toisessa erässä verkko ei heilunut kummassakaan kenttäpäädyssä. Kokonaisuudessaan ottelun tasaisuudesta kertoo se, että maalipaikat merkittiin 60 minuutin jälkeen 9-9.

Ottelu oli sinivalkoisten lasien läpi katsottuna nousujohteinen ja kolmas erä oli ehdottomasti Leijonien paras. Pelin toisesta täysosumasta vastasi kuitenkin Tshekki. Pelikello pysähtyi aikaan 55.25, kun Michal Kvasnica siirsi isäntämaan 2-0-johtoon.

Suomi ei kuitenkaan antanut periksi ja viimeinen viisiminuuttinen kamppailtiin Tshekin päädyssä. Leijonien ensimmäinen täysosuma näki päivänvalon ajassa 57.17. Santeri Salmela syötti kiekon viivassa olleelle Eetu Mäelle. Mäki toimitti kiekon maalia kohti ja Rasmus Kupari sai mailansa väliin. Hyvän ottelun Tshekin maalissa pelannut Lukas Dostal joutui kaivamaan kiekon verkosta.

Suomi yritti vielä maalintekoa kuudella viittä vastaan viimeiselle sekunnille asti, mutta summeri pelasti kotijoukkueen ja voitto merkittiin Tshekille 2-1.

Suomen päävalmentaja Tommi Niemelä tiivisti ottelun seuraavasti:
- Ottelun alussa Tshekki paineisti aktiivisesti puolustusalueen hyökkäyspelaamistamme ja se aiheutti meille haasteita. Emme päässeet niin aktiivisesti riistoille omassa päässä kuin olisimme halunneet. Se vei energiaa meidän hyökkäyspelaamisesta. Ottelu oli ehdottomasti nousujohteinen. Maalin tappio jäi luonnollisesti harmittamaan. Paikkoja saimme luotua riittävästi, mutta tällä kertaa emme siitä palkintoa voiton muodossa saaneet.

Torstai on Suomen joukkueelle välipäivä. Seuraavassa ottelussaan Suomi kohtaa USA:n, ottelu alkaa perjantaina kello 19:30 Suomen aikaa.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Tshekin-turnauksen ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot
• Ottelut näet livenä Tshekin liiton YouTube-kanavalla