tiistai, 01 marraskuu 2016 11:05

U17 kohtasi venäläismuurin - ”Ripaus lisää kylmäpäisyyttä!”

Kirjoittanut Pekka Peltola

World Hockey Challenge jatkui maanantaina Suomen osalta pelillä naapurimaa Venäjää vastaan. Kahdesta turnausmatkan aikaisemmasta pelistä joukkue sai napattua arvokkaat voitot ja nyt lähdettiin jahtaamaan kolmatta.

Suomi aloitti pelin hyvin ja joukkue loi tukun maalipaikkoja ensimmäisessä erässä hyvän viisikkohyökkäämisen kautta. Erän ainoasta maalista vastasi kuitenkin Venäjä. Ottelun avausmaali merkittiin Pavel Koreshkoville. Hän pääsi riistämään kiekon Suomen pelatessa ylivoimaa ja maali syntyi läpiajon jälkeisestä reboundista.

Venäjä lisäsi johtoaan toisen erän 15. peliminuutilla. Maalintekijänä oli tällä kertaa Maksim Sokolov. Erän hallitsevampi osapuoli oli kuitenkin Suomi ja loistavan pelin Venäjän maalissa pelannut Daniil Isaev piti kuitenkin huolen siitä, ettei sinivalkoiset onnistuneet maalinteossa.

Viimeinen erä pelattiin muutamaa tilannetta lukuun ottamatta Venäjän kenttäpäädyssä. Torjuntoja Isaeville kertyi yhteensä 19 ja osa niistä oli todellisia voittotorjuntoja. Lisämaaleja ottelussa ei enää syntynyt ja Venäjä oli pisteiden valossa parempi lukemin 2-0.

Päävalmentaja Tommi Niemelä kiteytti pelin seuraavasti:
- Pelimme rakenne pysyi hyvin kasassa lähes koko 60 minuuttia. Saimme luotua loistavia maalipaikkoja. Tänään ei kuitenkaan voitettu vastustajaa 1-2-alueen hyökkäyspelissä. Venäjä laittoi kiekon kaksi kertaa meidän verkkoon. Turha tulosta on sen enempää selitellä. Kylmäpäisyyttä ripaus lisää erityisesti siihen hetkeen, kun kiekko pitää laittaa pussiin. Peli itsessään oli suhteellisen hyvin kasassa.

Ottelun tilastotapahtumat ja videotallenne