perjantai, 28 lokakuu 2016 10:26

U17 nollasi Tshekin World Hockey Challengen harjoitusottelussa - ”Hieno voitto kovasta pelistä”

Kirjoittanut Pekka Peltola

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueen kauden päätapahtuma World Hockey Challenge käynnistyy viikonloppuna. Torstaina joukkue pelasi harjoitusottelun Tshekkiä vastaan.

Alle 17-vuotiaat lähtivät kohti Kanadaa viime maanantaina. Kahden leiripäivän ja kolmen lennon jälkeen joukkue pääsi turnauspaikkakunnalle Sault Ste Marieen, jossa pelataan U17-maajoukkueen kauden päätapahtuma World Hockey Challenge. Osallistujamaat ovat Suomen lisäksi USA, Ruotsi, Tshekki, Venäjä sekä kolme Kanadan joukkuetta.

Torstai oli Tommi Niemelän johtamalle leijonalaumalle tapahtuman ensimmäinen pelipäivä. Vastassa oli Tshekki ja kyseessä turnaukseen valmistava harjoitusottelu.

Ennen avausottelua joukkue pyrki sopeutumaan jääharjoituksissa pienemmän kaukalon pelaamiseen ja siksi kaksi yhdessä vietettyä harjoituspäivää olivat hyvin tärkeitä.

John Rhodes Areenalla pelatussa pelissä Suomi oli kotijoukkue. Siitä piti huolen paikalliset kannattajat, jotka olivat varustautuneet peliin esimerkillisen hyvin. Katsomossa oli Suomen lippuja ja kannatushuudot kuuluivat selkeällä suomen kielellä, tosin amerikkalaista aksenttia käyttäen. Lehtereillä oli paikallisia suomalaisia, jotka olivat muuttaneet Kanadaan useita vuosikymmeniä sitten.

Itse peli oli alusta alkaen kovatempoinen. Ensimmäisessä erässä maaleja ei nähty, vaikkakin molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa siirtyä johtoon.

Toisen erän alkupuolella kaksi tshekkiläistä istui jäähyaitiossa ja Suomi pääsi kokeilemaan maalintekoa kahden miehen ylivoimalla. Välittömästi hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen kiekko pomppi Leevi Aaltosen lapaan ja hän jatkoi sen Niklas Nordgrenille. Nordgren pääsi liikkumaan kiekollisena keskustaan ja ampui ranteella Suomen 1-0-johtoon. Kiekko löysi tiensä oikeaan ylänurkkaan ja Tshekin maalissa hyvän pelin pelannut Tomas Vlk joutui kaivamaan kiekon ensimmäisen kerran selkänsä takaa.

Kolmanteen erään lähdettiin Leijonien 1-0-johtolukemista. Ajassa 52.35 Jesse Moilanen lisäsi Suomen johtoa 2-0:aan. Syötön maaliin antoi Nordgren, joka merkkautti itselleen kokonaistehot 1+1. Hän sai pirteän peliesityksen jälkeen myös joukkueen sisäisen Heittäytyjä-palkinnon.

Tshekki pääsi kolmannen erän lopulla kokeilemaan kavennusta kahden miehen ylivoimalla. Suomi puolusti tiiviisti ja blokkasi ison kasan laukauksia. Viimeisenä lukkona oli hyvän pelin maalilla pelannut Justus Annunen.

Tshekki ei onnistunut ottelussa kertaakaan maalinteossa ja loppulukemiksi merkittiin Suomen voittolukemat 3-0. Viimeisen maalin teki Konsta Hirvonen, kun vastustaja yritti saada kiekkoa maaliin kuuden kenttäpelaajan voimin.

Päävalmentaja Tommi Niemelä oli omiensa otteisiin tyytyväinen pelin jälkeen:
- Hieno voitto kovasta kansainvälisen tason pelistä. Pelaamisessa näkyi paljon voittamiseen tarvittavia elementtejä erityisesti puolustuspäässä. Paljon blokkeja ja jämäkkää 1-2-alueen puolustuspelaamista. Siihen kun lisätään vielä viisas hyökkääminen ja onnistunut maalivahtipeli, niin lopputulos on juuri sellainen, kun sen tänään oli. Tästä on hyvä jatkaa kohti Kanada-peliä.

Joukkue aloittaa varsinaisen turnauksen sunnuntaina, kun vastaan luistelee isäntämaa Kanada.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Turnauksen viralliset sivut
U17 tällä joukkueella World Hockey Challenge -turnaukseen

 

 

 

Viimeksi muutettu perjantai, 28 lokakuu 2016 10:44