sunnuntai, 14 elokuu 2016 20:20

U17 joukkueenjohtajan raportti: Venäjä jälleen maalin verran parempi - ”Enemmänkin olisimme ansainneet”

Kirjoittanut Pekka Peltola

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue pelasi sunnuntaina viimeisen pelin Venäjää vastaan. Kolme peliä kolmen päivän aikana on fyysisesti kova rutistus. Kolmas peli toi saman lopputuloksen kuin kaksi edellistä - Venäjä poistui kaukalosta voittajana yhden maalin erolla. Tällä kertaa lukemat oli naapurimaan hyväksi 4-5 (0-1, 2-2, 2-2).

Ensimmäisen erän alku oli rikkonainen ja tempo ei noussut samalle tasolle mitä kahden ensimmäisen kohtaamisen alussa nähtiin. Erän aikana vihellettiin neljä kahden minuutin jäähyä. Molemmat pääsivät yrittämään maalitekoa kahdesti yhden miehen ylivoimalla siinä kuitenkaan onnistumatta. Erän ainoa täysosuma syntyi Suomen ylivoiman aikana, kun Venäjä pääsi alivoimalla 2-1-ylivoimahyökkäykseen ja Maksim Shabanov ampui poikittaissyötöstä kiekon ykkösellä suomen nuottaan. Maali syntyi ajassa 12.58.

Toisen erän alku oli Suomelta ensimmäisen erän starttia raikkaampi. Siitä osoituksena kaksi maalia, jotka kirjattiin Sampo Rannan ja Tomi Mäntysen nimiin. Kolmanteen erään kuitenkin lähdetiin yhden maalin takaa-ajoasemasta, koska myös vastustaja sai kiekon kahdesti Leijonien verkkoon.

Kolmannen erän alku oli lähes toisintoa toisesta erästä. Suomi osui kahdesti noin minuutin sisään. Eetu Mäki pysäytti pelikellon aikaan 43.13 ja Matias Maccelli ampui kiekon maalin ajassa 44.17. Suomi oli näin ollen jälleen maalin johdossa.

Venäjä ei kuitenkaan päästänyt kotijoukkuetta helpolla. Tasoitus syntyi ajassa 50.10 ja ottelun ratkaisu syntyi ylivoimalla ajassa 56.27. Maalintekijä Grigory Denisenko.

Jokaisen pelin kaava oli samansuuntainen. Kolme ottelua, joista jokaisessa lopputuloksena tappio maalin erolla. Maalit toki ratkaisevat joukkueiden paremmuuden, mutta väärin ei ole sanoa, että enemmänkin Leijonat olisivat ansainneet. Joukkue osoitti paikka paikoin todellista luonnetta hyvää viisikkopelaamista.

Seuraavan kerran joukkue kokoontuu jo reilun viikon kuluttua, kun karavaani kulkee kohti Ruotsin Falunia.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.