lauantai, 13 elokuu 2016 10:02

U17: Joukkueenjohtajan raportti: Venäjä vei avauspelin - ”Ajoittain hyvällä tasolla”

Kirjoittanut Pekka Peltola
U17: Joukkueenjohtajan raportti: Venäjä vei avauspelin - ”Ajoittain hyvällä tasolla” Petteri Ikonen.

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue avasi perjantaina pelikautensa Vierumäellä Venäjää vastaan. Ottelu päättyi Venäjän voittoon loppulukemin 3-4 (0-1, 1-2, 2-1).

Suomi lähti ensimmäiseen erään kahden harjoituspäivän siivittämä. Harjoituksissa valmennus painotti esimerkiksi hyökkäysvauhtia ja pelin hallintaa kiekkokontrollin kautta.

Kotijoukkueen alku oli kuitenkin nihkeä. Venäjä siirtyi johtoon ajassa 6.37, kun Nikita Rtishcev täräytti kiekon maalin. Kokonaisuudessaan laukauksia maalia kohti ensimmäisen erän aikana merkattiin yhteensä viisi. Suomen maalissa aloittanut Henrik Tikkanen merkautti itselleen 4 torjuntaa ja Venäjän virkaveli ainoastaan yhden.

Suomi paransi otteitaan pelin edetessä. Nousujohteisuudesta kertoo myös toisen erän torjunnat - Venäjän Georgii Dubrovskii ehti kiekon eteen kahdeksan kertaa ja Suomen maalivahdit selvisivät kahdella kopilla.

Toisessa erässä syntyi yhteensä kolme maalia. Suomen maalista vastasi puolustajan paikalta hyvin hyökkäystä tukemaan lähtenyt Peetro Seppälä. Venäjän maaleista vastasivat Rtishcev sekä Alexander Khovanov.

Kolmanteen erään Suomi lähti kahden maalin takaa. Pelin painopiste siirtyi selkeästi Venäjän kenttäpäätyyn. Leijonat voitti viimeisen erän 2-1. Suomalaisista maalinteossa onnistuivat Samuel Salonen sekä Kristian Tanus. Hyvästä takaa-ajosta huolimatta kolme peliä käsittävän ottelusarjan ensimmäinen voitto kirjattiin naapurimaalle.

Päävalmentaja Tommi Niemelä tiivisti ajatuksena seuraavasti:
- Alku oli meille vaikea. Paransimme peliä kuitenkin ottelun edetessä ja erityisesti tavoitteenamme ollut kiekonhallintapelaaminen oli ajoittain hyvällä tasolla. Olimme pelin edetessä selkeästi hallitsevampi osapuoli. Sen kertoo myös viimeisen erän torjunnat. Kaverilla 15 koppia ja meillä 1. Jos ja kun saamme huomiseen peliin lisättyä maalintekotehokkuutta, niin uskon, että lauantaina on meidän päivä.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

 

 

Viimeksi muutettu lauantai, 13 elokuu 2016 15:46