perjantai, 12 helmikuu 2016 09:53

U17 // Joukkueenjohtajan raportti: Suomi tyrmäsi Ruotsin

Kirjoittanut Mikko Palsola
Juuso Nieminen (keskellä) onnistui valmistamaan joukkueensa hyvään iskuun Ruotsi-otteluun. Juuso Nieminen (keskellä) onnistui valmistamaan joukkueensa hyvään iskuun Ruotsi-otteluun. Suomen Jääkiekkoliitto

Hyvästä pelaamisesta voittavaan pelaamiseen oli päävalmentaja Juuso Niemisen viesti joukkueelle pelipalaverissa.

Kaksi peliä takana ja joukkue oli pelannut ihan hyvin, mutta kuitenkaan ei vielä siten kun pienessä kaukalossa voittaminen vaatii. Pelaajat vastasivat valmennuksen viestiin tyrmäämällä Ruotsin puhtaasti 4-0 (2-0, 1-0, 1-0). Maalissa Lassi Lehtinen pelasi uransa ensimmäisen nollapelin.

Ottelu alkoi leijonien hallinnalla, ja jo ajassa 1.28 kiekko oli ensimmäisen kerran Ruotsin maalissa. Eero Teräväisen viivalaukaus muutti maalinedusruuhkasta suuntaa, ja Ruotsin maalivahti oli ensimmäisen kerran ohitettu.

Ottelun alkua kuvaa hyvin se, että Ruotsi sai ensimmäisen laukauksen aikaiseksi vasta neljän minuutin jälkeen ylivoimalla. Ajassa 7.11 Suomi siirtyi 2-0-johtoon, kun suoran hyökkäyksen päätteeksi Lauri Pajuniemi ampui ympyrän yläkaarelta rannelaukauksen Ruotsin maalin.

Koko erän Leijonat veivät peliä ja pystyivät luomaan tukun hyviä maalipaikkoja niissä kuitenkaan onnistumatta. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä oli Ruotsi 20 ja Suomi 9.

Toinen erä alkoi, kuten ensimmäinen päättyi. Heti erän alkuun ylivoima, ja sitä kautta hallinta pelistä Suomelle. Vasta kun seitsemän minuuttia oli toista erää pelattu, Ruotsi sai ensimmäisen laukauksen aikaiseksi ja senkin taas ylivoimalla. Joni Ikonen vei Leijonat 3-0-johtoon ottelun 28 minuutilla, ja se riitti Ruotsin maalivahdille. Toinen puolisko erästä pelattiin tasaisemmin, mutta varsinaisia maalipaikkoja Ruotsi ei saanut aikaiseksi.

Kolmannen erän teema oli pelata voittavaa peliä, ja siinä Suomi onnistui todella hyvin. Vaikka Ruotsi sai 5-3 ylivoimankin, se ei pystynyt rakentamaan kunnon maalipaikkoja. Heti kun jäähyt oli loppunut, pääsi Jesse Koskenkorva onnistumatta kuitenkaan ohittamaan Ruotsin maalivahtia.

Ajassa 56.01 Linus Nymanin lyöntilaukaus meni helpohkosti Ruotsin maaliin suoran hyökkäyksen päätteeksi, ja se lopullisesti lopetti ruotsalaisten pyristelyn.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Juuso Nieminen totesi, että nyt pelaajat ottivat taas yhden askeleen eteenpäin pelaamisessa ja ymmärryksessä mitä pelin voittaminen vaatii. Se vaatii kärsivällisyyttä ja tiivistä yhdessä pelaamista, päätti päävalmentaja.

Perjantaina vastassa iltapäivällä Tshekki, ja voitto siitä ottelusta antaa mahdollisuuden voittaa vaikka koko turnauksen. Se toki vaatii sen, että USA häviää kahdesta jäljellä olevasta ottelusta toisen. Perjantain ottelu alkaa siis Suomen aikaa 22.30.

Kirjoittaja on Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen joukkueenjohtaja.

 

 

Etsi sivustolta