perjantai, 07 helmikuu 2014 09:33

U17 näytti luonteensa - 0-3 tappioasemasta 6-3 voittoon

Kirjoittanut Max Kolu
U17 näytti luonteensa - 0-3 tappioasemasta 6-3 voittoon Max Kolu

Suomen poikien alle 17-vuotiaiden maajoukkueen Ruotsin turnauksen toisessa ottelussa Suomi kaatoi Tshekin maalein 6-3. 

 

Ottelun alku oli todella huono. Henkinen valmistautuminen oli selkeästi jäänyt vajaaksi, joka näkyi pelaajien tekemisessä. Tilanteista puuttui valmius pelata; liikettä, terävyyttä ja päättäväisyyttä ei näkynyt otteissa. 

- 95% keskittyminen on 50% suoritus, sanoi päävalmentaja Kalle Kaskinen jääkiekkoleijona nro. 79 siteeraten. Pelaajat ymmärsivät tilanteen ja tämä oli varmasti hyvää oppia tulevaan.

Maalivahdin vaihto 0-3 maalin jälkeen herätti joukkueen pelaamaan. Vaihdossa sisään tullut Christian Heljanko oli mies paikallaan ja teki tarvittavat torjunnat takaa-ajossa.

Seuraavana turnauksessa vastassa on Venäjä, joka ei tule varmaan päästämään Leijonia helpolla. Yksilötaito on itänaapurimme ase ja siihen tulee vastata vahvalla joukkuepelillä. Toki Suomelta löytyy myös kovia yksilöitä, jotka pystyvät olemaan ratkaisevassa osassa ja vastaamaan Venäjän individualisteihin. Mainittakoon Patrik Laine, joka tänään jatkoi siitä mihin eilen jäi. USA-ottelussa kolme maalia ja tänään toiset kolme maalia. Saa nähdä onko Venäjän maalivahdilla hanskakäsi valmiina vai tuleeko huomenna lisää.

Laineen lisäksi tehokkaina tänään häärivät Laineen ketjukaverit, Jyp-hyökkääjä Julius Nättinen 1+4 ja Petrus Palmu 0+3, mutta ennen kaikkea voitto oli koko joukkueen osoitus hyvästä ryhdistäytymisestä.

- Kaikkia tarvitaan, jokaisella on joukkueessa oma rooli, totesi Kaskinen.

 

Viimeksi muutettu perjantai, 07 helmikuu 2014 12:55

Etsi sivustolta