torstai, 26 joulukuu 2013 14:39

U17: Sveitsi kaatui aatonaattona - Patrik Laine iski kolme maalia - Video!

Kirjoittanut Max Kolu

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue pelasi aatonaattona ensimmäisen harjoitusottelunsa ennen tapaninpäivänä alkavaa Mac's Tournamentia. Sveitsi kaatui maalein 5-2. Tässä joukkueenjohtaja Max Kolun raportti ja ottelun maalikooste!

Joidenkin pelaajien oli selvästi vaikeampaa saada itsestään parasta irti pitkän matkustamisen tuoman rasituksen jäljiltä. Se on kuitenkin hyvän joukkueen merkki, että voittoja tulee hieman huonommallakin suorittamisella.

Ensimmäinen erä oli Suomelle vaikea, ja pelissä tosiaan näkyi, että kaikkien kehot eivät aivan olleet vielä Kanadan ajassa. Pelaaminen kuitenkin parantui pelin edetessä ja kolmas erä toi ottelulle ratkaisun. Suomi teki hienosti kolmannessa erässä kolme maalia ja sinetöi taululle lukemat 5-2 kahden erän jälkeen tilanteen ollessa tasan 2-2.

Päävalmentaja Kalle Kaskinen oli kanssani samoilla linjoilla:

- Eilinen matkustaminen ja aikaero näkyivät kyllä otteissa. Onneksi loppua kohti pelaaminen parani ja saimme ansaitun voiton, Kaskinen sanoi.

Patrik Laine teki jo toisen hattutemppunsa tämän kauden maaotteluissa. Kaksi muuta maalia viimeistelivät Jesper Mattila ja Aaro Vidgren. Suomen maalia vartioi Veini Vehviläinen.

Toinen harjoitusottelu aattoaamuna kello 9

Ennen turnauksen alkua vietetään joulua joukkueen kesken. Sitä edeltää kuitenkin vielä yksi harjoitusottelu, jossa vastaan asettuu aattoaamuna kello 9 pelattavassa ottelussa paikallinen Calgary Northstars.

Ottelun alkamisaika tuo omat haasteensa, mutta se on sama vastustajallekin - toki sillä erolla, että Suomella on vielä Sveitsi-ottelu tuoreena muistissa.

Se on varmaa, että Northstars tulee olemaan huomattavasti fyysisempi vastustaja kuin Sveitsi. Pelaajiemme täytyy olla valmiita heti ottelun alussa. Aikainen aamu vaatii jokaiselta pelaajalta huolellista valmistautumista, jotta pystymme vastaamaan vastustajan pelaamiseen. Jalkojen täytyy liikkua eri tavalla ja pelinopeuden pitää olla korkeammalla tasolla mikäli haluaa pysyä aamulla pelissä mukana ja nostaa kädet pystyyn summerin soidessa.

- Jouluaattoaamuna on aikainen peli, joten vielä saadaan poikien kanssa yksi hieno yhteinen kokemus ennen joulupukkia, tiivisti Leijona-luotsi Kaskinen.
 

 

 

Viimeksi muutettu torstai, 26 joulukuu 2013 14:45

Etsi sivustolta