sunnuntai, 01 syyskuu 2013 20:17

U17:n Finnkampenin loppuanalyysi: "Nopeustaitavuutta kehitettävä"

Kirjoittanut Max Kolu

Alle 17-vuotiaiden Finnkampen tuotti Suomen joukkueelle kaksi tappiota ja yhden voiton. Joukkueenjohtaja Max Kolu analysoi sunnuntain päätöspelin ja pohtii viikonlopun antia kokonaisuudessaan.

"Kotijoukkue oli nostanut pelinsä uudelle tasolle kahteen edelliseen otteluun nähden eikä päästänyt Ruotsia määräämään pelin tempoa. Tasainen vääntö päättyi lopulta Suomen voittoon rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Isäntien hyvän liikkeen ansiosta vastustaja joutui rikkomaan ja Suomi pääsi yrittämään ottelun ratkaisua usealla ylivoimalla jo varsinaisella peliajalla. Maaleja ei saatu kuitenkaan aikaiseksi, vaikka paikkoja luotiinkin kiitettävästi.

Suomen maaleista varsinaisella peliajalla vastasivat Sami Tavernier ja Petrus Palmu. Lisäksi Palmu ja Julius Nättinen tekivät maalit rangaistuslaukauksista. Leijonien maalia vartioi usean akrobaattisen torjunnan esittänyt Christian Heljanko.

Finnkampen osoitti jokaiselle pelaajalle selkeästi sen, että pelinopeutta, niin sanottua nopeustaitavuutta on kehitettävä. Terävyys, tilanteisiin ennakointi ja reagointi sekä pienessä tilassa oikeiden ratkaisujen tekeminen kiekon kanssa tulevat jatkossa olemaan avainasemassa.

Hyvä viisikkopelaaminen vaatii jokaiselta pelaajalta jämäkkää suorittamista, ja nyt Finnkampenissa sitä nähtiin vain ajoittain. Oli hienoa kuitenkin nähdä joukkueen nousevan kahden tappion jälkeen voittoon länsinaapuristamme ja varmasti taas ollaan kokemuksia rikkaimpina valmiimpia seuraavissa otteluissa. Viikonloppu toi arvokasta kokemusta ja hyvää oppia tulevaan."

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

 

 

 

Viimeksi muutettu tiistai, 15 lokakuu 2013 23:32

Etsi sivustolta