sunnuntai, 04 syyskuu 2011 19:48

U17: Suomi taipui päätöserässä Ruotsille

Kirjoittanut

040911_u17_swe_fin_k0381.jpg
Suomen ja Ruotsin alle 17-vuotiaiden maajoukkueet lähtivät Finnkampenin viimeiseen ja kolmanteen otteluun tasatilanteessa. Kumpikin oli voittanut yhden ottelun ja maalitkin olivat tasan 6-6.

Suomi näytti etenevän voittoon, kun joukkue johti kahden erän jälkeen Aleksi Ainalin maaleilla 2-1. Kun vielä Artturi Lehkonen teki kolmannen erän alkajaisiksi kahden miehen ylivoimalle Suomelle kolmannen maalin, kaikki näytti hyvältä.

Ruotsi sai kuitenkin kiinni juonesta ja joukkue tuli tasoihin ennen erän puoliväliä. Tasoitusmaalin jälkeen Suomen päävalmentaja Mika Marttila otti aikalisän rauhoittaakseen joukkuettaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 54.52, kun Jacob de la Rose ohjasi ylivoimalla Ruotsin neljännen maalin. Viimeisellä minuutilla Suomi veti maalivahti Kevin Lankisen pois maalilta ja sai yhden mahdollisuuden tasoittaa, mutta loppusummerin soidessa alkoivat ruotsalaisjuhlat.

040911_u17_swe_fin_k0382.jpg
Suomen parhaimmistoon kuuluivat maalintekijöiden (Ainali ja Lehkonen) lisäksi Juuso Ikonen sekä neljä läpiajoa torjunut Lankinen.

 

Etsi sivustolta