keskiviikko, 04 huhtikuu 2012 14:13

U17 joukkueenjohtajan raportti: Suomelta hieno nousu

Kirjoittanut JOUKKUEENJOHTAJA ARTO SIHVONEN

Kuvituskuva_Leijonat_vaakuna_pelipaita_U17_27102011.jpg

Suomi ja Ruotsi kävivät perinteisen tasaisen taistelun tiistai-iltana Kemissä pelatussa Finnkampenin avauksessa. Lopputulos 2-3 (0-2, 1-0, 1-0) voittomaalikilpailun jälkeen kertoo pelin tasaisuuden ohella siitä, että molemmat joukkueet puolustivat tarkasti ja että maalivahtipeli oli laadukasta.


Suomen musta minuutti

Suomi aloitti ottelun pirteästi ja pystyi ryhdikkään viisikkopelaamisen kautta järjestämään Ruotsin kenttäpäätyyn useita näyttäviä päätypelijaksoja. Kiekkoa ei kuitenkaan saatu helposti pois kaukalon kulmista, koska Ruotsin isokokoiset kenttäpelaajat puolustivat hyvin maalinedustaa ja maalintekoaluetta. Ruotsi pystyi erän alkupuoliskolla luomaan laatupaikkoja lähinnä ylivoimapelissä.

Erän loppupuolella Suomen puolustuspelaamisessa saattui kaksi samanlaista virhettä minuutin sisällä. Molemmilla kerroilla puolustusalueella jo hallussa ollut kiekko menetettiin vastustajalle, ja lyhyen päätypelijakson jälkeen Ruotsi pääsi laukomaan kiekon maalivahti Kevin Lankisen edestä verkon perille. Ensimmäinen maaleista syntyi ajassa 18.00 ja toinen tasan minuutti avausmaalin jälkeen.

Suomi tuli rinnalle

Ensimmäisellä erätauolla Suomen valmennusjohto korosti pelaajille, että avauserän lopun takaiskumaalit tulee unohtaa ja jatkaa kärsivällisesti oman pelitavan noudattamista. Toinen erä alkoikin Suomen kannalta ajateltuna hyvin. Kasperi Ojantakanen riisti kiekon ruotsalaispuolustajilta Ruotsin kenttäpäädyssä ja laukoi pelivälineen Ruotsin maalin kattoon ajassa 22.50. Tämän jälkeen Pikkuleijonat hallitsivat kiekollista pelaamista. Toisessa erässä Ruotsin maalivahti Ebbe Sionäs torjui 14 laukausta, kun Kevin Lankiselle merkittiin vain 8 torjuntaa.

Kolmannessa erässä Suomen hyvä peliote jatkui. Aktiivinen kiekollinen pelaaminen tuotti tulosta ajassa 53.02, kun Kasperi Nuto ohjasi b-pisteiden kaarien välistä Mika Ilvosen siniviivalaukauksen Ruotsin maaliin. Ylivoimamaaliin sai toisen syöttöpisteen Jimi Kuronen.

Kolmannen erän loppu sujui tasaisissa merkeissä, ja kun 5 minuutin jatkoaikakaan ei tuonut tulosta, ratkaistiin ottelun voitto voittomaalilaukauksilla. Tässä kisassa Ruotsi teki yhden maalin, ja kun Suomen kolme laukojaa eivät saaneet kiekkoa maaliin, meni ottelun voitto Ruotsille.

Ottelun jälkeen suoritetussa Finnkampen-rangaistuslaukauskilpailussa Suomi sen sijaan oli etevämpi. Suomen viidestä ampujasta onnistuivat Kasperi Ojantakanen ja Saku Kinnunen. Ruotsi pystyi toimittamaan kiekon vain kertaalleen Kevin Lankisen selän taakse.

120403_U17_Mika_Ilvonen.jpgMarttila tyytyväinen nousujohteiseen peliin

Suomen joukkueen päävalmentaja Mika Marttila kehui ottelun jälkeen suojattejaan siitä, että 0-2 –tappioasemassa päät eivät painuneet, vaan joukkue taisteli itsensä pisteille.

- Kahden maalin takaa tasapeliin nouseminen on kova juttu Ruotsin tasoista joukkuetta vastaan, Marttila totesi ja korosti samalla sitä, että joukkueen pelirohkeus parani ottelun vanhetessa.

Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittiin puolustaja Mika Ilvonen (kuvassa).

Finnkampenin toinen osaottelu pelataan keskiviikkona Torniossa. Ottelu alkaa kello 18:30.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa

Otteluohjelma:
Ti 03.04. klo 18:30 Suomi - Ruotsi (Kemi)
Ke 04.04. klo 18:30 Ruotsi - Suomi (Tornio)
To 05.04. klo 17:30 Suomi - Ruotsi (Haaparanta)
 

Etsi sivustolta