maanantai, 05 helmikuu 2018 12:00

Petri Karjalaisesta seuraava alle 16-vuotiaiden päävalmentaja

Kirjoittanut

Petri Karjalainen toimii alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajana kaudella 2018-19. Tällä kaudella Karjalainen, 37, työskentelee Mestiksessä pelaavan RoKin päävalmentajana.

Suomen Jääkiekkoliiton hallitus vahvisti Karjalaisen nimityksen kokouksessaan 1.2.2018. Karjalainen aloittaa uudessa työssään toukokuun alussa. Kaudella 2018-19 alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue muodostetaan vuonna 2003 syntyneistä pelaajista.

Karjalaisen sopimus on kolmen vuoden pituinen. Hän toimii 03-ikäluokan päävalmentajana alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin 2021 asti.

- Otan haasteen vastaan erittäin motivoituneena. Projektissa on erityisen hienoa sen jatkumo. Saan vaikuttaa pelaajien kasvamiseen U16-vaiheesta kahdeksantoistavuotiaisiin, vuosina, jolloin he kehittyvät paljon paitsi pelaajina myös ihmisinä, Karjalainen sanoo.

Karjalaisella on yli kahden vuosikymmenen kokemus jääkiekkovalmennuksesta. Ura käynnistyi 1990-luvun lopulla Oulun Kärppien juniorijoukkueista.

Kansainvälisestä jääkiekosta Karjalaisella on kokemusta alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta, KHL:stä sekä Sveitsin liigasta, joissa hän on työskennellyt apuvalmentajana.

Liigassa Karjalainen on toiminut Kärppien ja Sportin valmennusryhmissä.

Päävalmentajana Karjalainen on työskennellyt Mestiksessä (Peliitat ja RoKi), Nuorten SM-liigassa (Kärpät) sekä C- ja D-nuorten sarjoissa (Kärpät, Kiekko-Vantaa ja EVU).

Vuonna 2014 Karjalainen oli voittamassa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta Karri Kiven johtamassa valmennusryhmässä. Hän on toiminut Nuorten Leijonien apuvalmentajana kolmessa MM-turnauksessa.

Ensikosketuksensa "nollakolmosiin" Karjalainen saa jo 28.2.-4.3.2018 järjestettävällä Pohjola-leirillä, jota hän saapuu seuraamaan. Leirin päätteeksi valitaan 44 maajoukkue-ehdokkaan ryhmä, joka myöhemmin keväällä kutsutaan ikäluokan ensimmäiseen maajoukkuetapahtumaan.

Kuluvalla kaudella U16-maajoukkueen päävalmentajana toimii Anssi Laine. Ensi kaudella Laine toimii U17-maajoukkueen päävalmentajana.

Petri Karjalaisen videohaastattelu:


U16:n tuleva päävalmentaja Petri Karjalainen, mitä odotat pelaajilta Pohjola-leirillä?
Petri Karjalainen: "Hienoin kokemus valmentajana alle 20-vuotiaiden MM-kulta"
U16:n valmennusryhmän kokoonpano vielä salaisuus: "Nimiä ollaan kartoitettu"

 

Olet nyt