sunnuntai, 10 lokakuu 2021 21:27

"Tosi tyytyväinen joukkueen koko viikon suoritukseen" – Näin U16:n päävalmentaja Kauppinen summasi 06-ikäluokan ensimmäisen maajoukkuetapahtuman

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Päävalmentaja Marko Kauppinen. Päävalmentaja Marko Kauppinen. Pasi Mennander

Kolme ottelua, kolme voittoa, kokonaismaaliero 23–0. Vuonna 2006 syntyneiden poikien ikäluokan maajoukkuetaival käynnistyi Saksa-otteluilla voitokkaasti. Päävalmentaja Marko Kauppinen oli yhteisen matkan alkuun tyytyväinen.

– Hieno viikko. Mittari ei ollut sitä tasoa, että vielä tietäisimme, mitä tämä joukkue kansainvälisellä tasolla on. Joulukuussa pelattavat Ruotsi-ottelut näyttävät varmasti paremmin, missä mennään, Kauppinen pohti.

Kauppisen mukaan keskiviikosta sunnuntaihin kestänyt tapahtuma oli kaikille osapuolille tutustumista. Pelaajat tulivat tutuiksi valmennukselle, pelitapa ja maajoukkueessa toiminta taas alkoivat avautua pelaajille.

Sunnuntain kolmas Saksa-ottelu alkoi Suomen kannalta hurjan tehokkaasti. Kun pelikellossa oli 1.14, tilanne oli 3–0.

– Oli aika tyly alku. Ensimmäinen vaihtokierros ja 3–0 taulussa. Pelissä oli paljon hyviä asioita, ja olen tosi tyytyväinen joukkueen koko viikon suoritukseen. Asioista, joista pelaajille puhuimme, otettiin koppia. Ja jos vastustaja ei kolmessa ottelussa tee yhtään maalia, niin ainakin puolustamisessa on onnistuttu.

Pelaajien arki jatkuu ensi viikolla heidän seuroissaan. Seuraavat maajoukkuetapahtumat ovat ohjelmassa joulukuussa, ensin Ruotsi-otteluissa ja sitten ns. välipäivinä neljän maan turnauksessa. Kauppisen mukaan ohjelma on hyvä.

– Pääsemme joulukuussa vähän kierrättämään pelaajia. Pelaajilla on seura-arjessaan paljon pelejä ja koulukin pitää suorittaa kunnolla. Mietitään tarkkaan, kuinka moni pelaaja on mukana molemmissa tapahtumissa.

U16 videofeed

Olet nyt