perjantai, 12 huhtikuu 2019 08:55

U16 päättää kautensa neljän maan turnauksessa Venäjän Almetjevskissä – "Kyllä tästä hyvä tulee!"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Rento joukkuekuva Almetjevskissä. Rento joukkuekuva Almetjevskissä. Hannu Saintula.

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen kauden päätösturnaus käynnistyy perjantaina Venäjän Almetjevskissä. Suomi kohtaa avausottelussaan Venäjän joukkueen.

– Ehdottomasti aiomme voittaa täällä kaikki kolme peliä. Kaudelle tulee hieno lopetus ja sitten kohti U17-kautta, kapteeni Samu Salminen kertoi turnauksen aattona.

Almetjevsk ei liene suomalaisille kovinkaan tuttu paikkakunta. Kaupunki sijaitsee Tatarstanin tasavallassa, asukkaita kaupungissa on noin 150 000. Paikkakunta tunnetaan erityisesti öljyteollisuudestaan.

– Kulttuuri on aika erilainen kuin Suomessa. Suhtaudutaan olosuhteisiin hyvin, ei täällä kenelläkään mitään hätää ole. Pelivarusteet ovat tulleet perille melkein kaikille ja loputkin saadaan todennäköisesti pelin alkuun mennessä. Ruokakin on ollut ihan hyvää, kyllä tästä hyvä tulee, Salminen muotoili.

Kyseessä on U16-maajoukkueen viides ja viimeinen turnaus päättyvällä kaudella.

– Kausi on mennyt ihan hienosti. Voitimme kymmenen ensimmäistä peliämme. Viime turnauksessa tuli pari tappiota, mutta nyt otamme Venäjästä ja Ruotsista revanssit. Joukkueessamme on tosi taitavia ja voitontahtoisia pelaajia sekä hyviä luistelijoita. Meillä on hyvä yhteishenki, Salminen kertoi.

 

Suomen otteluohjelma:
Pe 12.04. 18:30 Venäjä – Suomi
La 13.04. 15:00 Ruotsi – Suomi
Su 14.04. 15:00 Suomi  – Tshekki


Samu Salmisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Suomen joukkue neljän maan turnauksessa
Neljän maan turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä
Missä sijaitsee Almetjevsk? Kaupungin esittely Wikipediassa

 

Olet nyt

Lisää U16-uutisia