lauantai, 09 helmikuu 2019 12:26

Kolme pointtia U16:n voitokkaasta Tshekki-pelistä – "Voimme parantaa vielä huomattavasti"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kolme pointtia U16:n voitokkaasta Tshekki-pelistä – "Voimme parantaa vielä huomattavasti" Pasi Mennander

Mitkä asiat nousivat esille alle 16-vuotiaiden poikien kotiturnauksen ensimmäisessä pelissä? Tässä kolme näkökulmaa perjantai-illan Tshekki-otteluun, joka päättyi Suomen 3-1-voittoon (1–0, 2–1, 0–0). Ottelu pelattiin Pieksämäellä.

1. "Teimme eurooppalaisessa huippuottelussa kolme äärimmäisen hienoa maalia. Tuollaiset maalit vaativat tämän ikäisiltä pelaajilta hyvää perustyötä, mutta myös lahjakkuutta viimeistelyssä. Myös puolustuspelaamisemme oli vahvaa, Tshekki pystyi luomaan koko ottelussa vain neljä maalintekopaikkaa. Kansainvälisessä pelissä se on todella vähän."

2. "Voittaakseen ottelun pitää tehdä perusasiat oikein. Tänään teimme ne riittävän hyvin, mutta emme olleet omalla tasollamme. Riittävä riitti, mutta Venäjä-ottelussa meidän pitää parantaa perusasioissa huomattavasti."

3. "Lauantain ottelussa meidän on keskityttävä oleellisiin asioihin. Syötöissä ja syöttöjen vastaanottamisessa voimme parantaa vielä huomattavasti. Tarjontapelissä ja viisikon rytmittämisessä pystymme parempaan. Jos aiomme voittaa Venäjän, jokainen tilanne on otettava huolellisemmin, työmoraalin on oltava korkealla. On hienoa, että joukkueemme on niin sitkeä, se ei suostu helposti häviämään. Se on arvostettavaa."

Leijonat-toimitus arvioi ottelun yhteistyössä Hannu Saintulan kanssa. Joukkueenjohtaja Saintula toimii otteluiden aikana valmennuksen tukena, hän analysoi kenttätapahtumia ja raportoi niistä valmentajille.

Ottelun Suomi–Tshekki tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

Olet nyt