sunnuntai, 16 joulukuu 2018 10:57

Tyttöleijonat pelaa sunnuntaina turnausvoitosta - "Maalinteon tehokkuutta on vielä parannettava"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kuisma (vas.) ja Vainikka. Kuisma (vas.) ja Vainikka. Jukka Wallius

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa sunnuntaina Euro Hockey Tour -turnauksen päätöspelissään Tshekin. Ottelussa on panoksena turnausvoitto. Lauantaina Suomi kaatoi Ruotsin maalein 2-1.

Tyttöleijonat on voittanut molemmat turnausottelunsa. Perjantaina Suomi oli Venäjää parempi loppuluvuin 3-2 voittomaalikilpailuun venyneessä ottelussa.

- Liikuimme riittävän hyvin ja saimme luotua hyvin maalipaikkoja. Maalinteon tehokkuutta meidän pitää jatkoa varten vielä parantaa, päävalmentaja Mira Kuisma summasi Ruotsi-ottelun jälkeen.

- Tshekki-peliin voimme lähteä hyvillä mielin. Joukkueella on nyt alla voitot kahdesta kovasta ottelusta. Itseluottamusta on, nyt isoin kysymys kuuluu, pysyykö pelaamisen jänne huomisen peliin. Lisäksi pitää alkaa naulata maalipaikoista sisälle, Kuisma korosti.

Hyökkääjä Viivi Vainikan mukaan Ruotsi-ottelun voittoluvut olisivat voineet olla suuremmatkin.

- Jalka liikkui hyvin, pidimme kiekkoa paljon ja saimme maalipaikkoja, mutta nyt ei vaan pomppinut sisään. Hallitsimme peliä, mutta olisimme voineet olla vieläkin parempia, Vainikka sanoi.

Venäjän Stupinossa pelattava turnaus on Tyttöleijonien viimeinen pelitapahtuma ennen tammikuun alussa pelattavaa MM-turnausta.

- Ihan hyvässä vauhdissa ollaan menossa kohti MM-kisoja. Pelilliset asiat ovat vain pientä viilausta vaille. Nyt keskitymme ryhmän tiiviyttämiseen ja siihen, että saamme pelaamiseen ja muuhun yhdessäoloon hyvän fiiliksen. Tiukat pelit kuitenkin ratkaistaan sillä, kummalla joukkueella ne ovat paremmalla tasolla, Kuisma sanoi.

Olet nyt

Lisää Tyttöleijonien uutisia