perjantai, 09 marraskuu 2018 08:56

Tyttöleijonien kapteeni Elli Mäkelä Finnkampenin avausottelusta: "Tosi tärkeä voitto, antaa puhtia lopputurnaukseen"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen kapteeni Elli Mäkelä antoi torstain voitokkaasta Ruotsi-ottelusta joukkueelleen hyvän arvosanan. Suomen 3-1-voitto siivittää joukkuetta hienosti Finnkampenin kahteen seuraavaan peliin.

- Tosi hyvä peli meiltä. Koko joukkueelta tasaista ja vahvaa yrittämistä. Olimme käyneet karvauspelaamista hyvin läpi ja se toteutui ottelussa hienosti, Mäkelä summasi.

Suomi kohtasi Ruotsin ensimmäisen kerran tällä kaudella. Mittari on hyvä, sillä Ruotsi voitti vuoden 2018 MM-kisoissa ikäluokan ensimmäisen hopeamitalinsa. Aiemmissa MM-turnauksissa Ruotsi oli sijoittunut viisi kertaa pronssille. Vertailun vuoksi: Suomi on voittanut tyttöjen MM-kisoissa yhden pronssimitalin.

- Ennen peliä puhuimme, että Ruotsi on kova vastustaja. Se luistelee ja paineistaa kovaa, johon pitää varautua tosi hyvin. Niin teimme ja olimme valmiita antamaan samalla mitalla takaisin. Tämä oli tosi tärkeä voitto, antaa puhtia lopputurnaukseen.

 

 

Päävalmentaja Mira Kuisma korosti ottelun jälkeen, että seuraavissa peleissä tärkeä tavoite on ylläpitää hyvää pelaamista. Toinen ottelu on edessä jo perjantaina kello 16 ja kolmas lauantaina alkaen kello 11.

- Ei tässä asioita hirveän erilailla voi tehdä, on vain pidettävä pää kylmänä. Meidän on valmistauduttava tuleviin otteluihin yhtä hyvin tai vielä paremmin. Ruotsi tulee kovempaa jo seuraavassa ottelussa.

Seuratasolla Team Kuortanetta edustava Mäkelä hyökkää Tyttöleijonien kolmosketjun sentterinä. Laidoilla viilettävät Tuuli Ollikainen ja Nea Tervonen.

- Mielestäni meidän peli meni tosi hyvin. Pääsimme hyvin alueelta pois, saimme paljon laukauksia ja maalipaikkoja. Myös karvauspelimme toimi tosi hyvin.

Ketjun maalitili ei vielä torstaina auennut. Mäkelän mukaan perjantaina parannetaan.

- No kyllä me ainakin yksi maali yritetään tehdä. Se on minimitavoite!

Elli Mäkelän pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Finnkampenin tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

Olet nyt

Lisää Tyttöleijonien uutisia