torstai, 04 lokakuu 2018 22:38

Tyttöleijonien ruuti oli märkää Kuortane Cupin avauspelissä - "Tuskien kautta voittoon"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kädet kohti kattoa! Emilia Vesa on vienyt Suomen 2-0-johtoon. Kädet kohti kattoa! Emilia Vesa on vienyt Suomen 2-0-johtoon. Pasi Mennander

Tyttöleijonien pukukopissa puhuttiin ennen torstain avausottelua hyökkäyspelaamisesta sekä maalinteon rentoudesta ja tukitoimista. Parannettavaa jäi turnauksen kahteen seuraavaan otteluun. Norja kaatui lopulta 3-1, mutta edellytyksiä olisi ollut paljon parempaan.

- Tuskien kautta voittoon, päävalmentaja Mira Kuisma tiivisti tunnelmat pelin päätyttyä.
- Koko ottelu oli sellaista puskemista. Oli paljon paikkoja, hallitsimme peliä, mutta maalinteosta puuttui rentous. Siirtelimme kiekkoa ihan turhaan huonompaan paikkaan, vaikka itsellä oli mahdollisuus tintata kiekko reppuun.

Suomi meni ottelussa 2-0-johtoon Emilia Vesan osumilla. Toisen erän lopulla Norja nousi maalin päähän Andrea Horst Kaspersenin maalilla. Suomen voitto varmistui kolmannen erän puolivälissä, kun Anni Timonen laukoi Suomen kolmannen osuman.

Maalivahtien torjuntatilastot paljastavat pelin painopisteen. Suomen Erica Jaskari torjui koko ottelussa 15 kertaa, Norjan Mia Christine Isdahl venyi kiekon eteen hurjat 58 kertaa. Peliä käytiin pääosin Norjan kenttäpäädyssä.

Päävalmentaja Kuisma kuuluttaa tekemiseen lisää rentoutta.

- Tämä on enemmän henkisen puolen juttu. Ei se taidosta ole kiinni. Olemme reeneissä nähneet, että pelaajat osaavat tehdä maaleja.

Suomi kohtaa turnauksen toisessa ottelussaan perjantaina Tshekin. Ottelu alkaa Kuortaneen jäähallissa kello 14:00 ja siitä on suora lähetys Leijonien verkkopalvelussa. Tshekki kärsi turnauksen avausottelussaan 0-5-tappion Venäjälle.

Ottelun Suomi-Norja tilastotapahtumat tulospalvelussa
Kuortane Cupin ohjelma, tulokset ja tilastot

Olet nyt

Lisää Tyttöleijonien uutisia