lauantai, 13 tammikuu 2018 10:43

Joukkueenjohtajan raportti: Suomi taisteli MM-turnauksen viimeisessä ottelussaan voiton Tshekistä

Kirjoittanut Jukka Wallius
Sanni Ahola otti kiekon talteen perjantain Tshekki-ottelussa. Sanni Ahola otti kiekon talteen perjantain Tshekki-ottelussa. HHOF-IIHF Images

Ottelun alku oli tasaista, mutta muutaman minuutin pelin jälkeen peli alkoi pyöriä enemmän Suomen päädyssä. Erän puolivälin jälkeen Suomi pystyi parantamaan peliään ja pelin painopiste siirtyi enemmän Tshekin alueelle. Kumpikin joukkue välttyi takaiskuilta ja erätauolle siirryttiin 0-0-tilanteessa.

Toinen erä oli Suomen osalta hankala. Tshekki painosti koko erän ja Suomi joutui puolustamaan pitkiä pätkiä omalla alueella. Lisäksi Tshekki pääsi erän aikana neljästi ylivoimalle, mutta Suomen alivoima oli hyvää ja viimeisenä lukkona toimi maalilla pelannut Sanni Ahola.

Kovan puolustustaistelun jälkeen Suomelle avautui erän lopulla mahdollisuus hyökkäykseen. Tshekin hyökkäys katkaistiin keskialueella ja kiekko pelattiin Viivi Vainikalle, joka luisteli ohi Tshekin puolustajan, harhautti maalivahdin ja nosti kiekon Sveitsin maalin kattoon. Toiselle erätauolle siirryttiin Suomen 1-0-johdossa.

Kolmannen erän alku oli Suomelta huono ja muutaman minuutin jälkeen Tshekki onnistui tasoittamaan pelin. Tämän jälkeen Tshekki hallitsi peliä vielä hetken, minkä jälkeen Suomi pääsi peliin paremmin kiinni ja pystyi luomaan hyviä hyökkäyksiä kohti vastustajan maalia.

Yhden hyökkäyksen päätteeksi Elisa Holopainen nousi kulmasta ja tarjoili kiekon vapaaksi jääneelle Julia Liikalalle, joka laukoi kiekon ohi Sveitsin maalivahdin omasta riparistaan.

Lopussa Tshekki otti maalivahdin pois ja sai luotua vaarallisia paikkoja aina viime sekunneille asti. Tyttöleijonat kuitenkin taistelivat loppuun asti ja hoitivat viidennen tilan turnauksessa.

Kirjoittaja on Tyttöleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
MM-kisojen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä