lauantai, 06 tammikuu 2018 21:33

Joukkueenjohtajan raportti: Tyttöleijonille hyvä startti MM-turnaukseen

Kirjoittanut Jukka Wallius

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtasi MM-avauksessaan Saksan.

Suomi aloitti ottelun vahvasti ja vyörytti peliä vastustajan puolustusalueella. Ensimmäinen erä oli vahvaa Tyttöleijonien hallintaa. Palkintona joukkue sai kaksi maalia, joista vastasivat Kiti Seikkula ja Sanni Rantala. Toiseen erään mentiin Suomen 2-0-johdossa.

Toisen erän Suomi aloitti siitä mihin ensimmäinen erä päättyi. Vahva hallinta jatkui ja se tuotti heti erän toisella minuutilla maalin - Saksan verkkoja heilutteli tällä kertaa Julia Liikala. Erän vanhetessa Saksa onnistui rikkomaan Suomen peliä ja teki hyökkäyspelaamisesta vaikeaa. Hyökkäyspelin rakenne alkoi rakoilla, mikä näkyi alivoimaisina hyökkäystilanteina jotka vastustajan oli helppo katkaista. Kumpikin joukkue onnistui maalinteossa kertaalleen ja toiselle erätauolle siirryttiin Tyttöleijonien 4-1-johdossa. Suomen neljäs maali oli Anna Räsäsen käsialaa. 

Kolmas erä oli Suomelle hankala, jäähyt sotkivat peliä mutta Saksa ei onnistunut ylivoimalla maalinteossa. Tämä tarkoitti, että Tyttöleijonat avasi turnauksen hienosti 4-1-voitolla. 

Sunnuntaina Suomi saa vastaansa iltapelissä tänään Tshekille 4-3 hävinneen Sveitsin. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 18.30.

Kirjoittaja on Tyttöleijonien joukkueenjohtaja.