perjantai, 10 marraskuu 2017 07:38

Tyttöleijonat avasi turnauksensa - Erikoistilanteet ratkaisivat, Venäjä hitusen parempi

Kirjoittanut Jukka Wallius

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloitti torstai-iltana Euro Hockey Tour -turnauksensa Venäjän Stupinossa. Avausvastustaja oli Venäjä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäisessä erässä Suomen otteissa oli havaittavissa jännitystä ja sitä kautta viiveitä reagoinnissa. Tilanteisiin mentiin hieman varovaisesti ja sitä kautta annettiin vastustajalle suotta pitkiä hyökkäyksiä omalla alueella. Toki oli Suomellakin omat paikkansa avata maalitili. Maalipaikat erästä kirjattiin tasan 6-6.

Toiseen erään tuli huomattavasti rennompi ja luottavaisempi Suomi. Pystyttiin oman pelin rakenteiden kautta ajoittain jopa kontrolloimaan erää ja luomaan paljon hyviä maalipaikkoja. Maalinteko vaan tuotti tuskaa hyvistä paikoista huolimatta. Erä kirjattiin Venäjälle 1-0 ylivoimaosumalla.

Kolmannessa erässä jatkui sama hyvä vire, mutta Venäjä teki ylivoimalla 2-0-maalin ajassa 53.25. Suomi kuittasi tilanteen nopeasti ja ajassa 53.56 Ida Kuoppala kavensi tilanteeksi 2-1 Elisa Holopaisen esityöstä.

Tämän jälkeen alkoi armoton myllytys Venäjän päässä ja se tuottikin tulosta, mutta tuomareiden mielestä maali oli siirtynyt paikaltaan ennen kiekon menoa maaliin.

Erän lopussa Suomi sai kaksi kyseenalaista jäähyä ja Venäjä onnistui kahden pelaajan ylivoimalla viimeistelemään loppuluvut 3-1 kotijoukkueelle.

- Hyvä nousujohteinen peli joukkueelta. Ottelu ratkesi erikoistilanteisiin, jossa Venäjä oli tänään hitusen parempi. Perjantain Ruotsi-peliin otetaan matkaan mukaan se pelirohkeus, rakenne, rytmi ja reagointi, jota nähtiin toisessa ja kolmannessa erässä sekä kuivaa ruutia ylivoimaan, totesi päävalmentaja Jari Risku.

Kirjoittaja on Tyttöleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Näillä kentällisillä Tyttöleijonat lähti otteluun
Suomen joukkueen turnauskokoonpano
Euro Hockey Tourin turnaussivu Leijonat.fi:ssä

 

Viivi Vainikka (26) ja kapteeni Kiia Nousiainen kommentoivat.

 

 

Olet nyt

Lisää Tyttöleijonien uutisia