×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 26132

tiistai, 01 tammikuu 2013 22:07

N18 MM: Tshekki selvitti tiensä puolivälierään Suomea vastaan

Kirjoittanut

Venäjän ja Tshekin välisessä ottelussa riitti panosta ja se näkyi kovana sykkeenä kaukalossa. Jännittävässä ottelussa maaleja tehtailtiin lähes tasatahtiin. Tshekki löysi tarvittavan vaihteen ottelun lopussa ja vei paikan puolivälieriin lukemin 5-4. Venäjä kohtaa Saksan jumbofinaaleissa, joissa panoksena on paikka A-sarjassa tai tippuminen 1. divisioonaan.

Ensimmäinen erä oli koko ottelun tavoin tapahtumarikas. Tshekki aloitti maalinteon, kun irtokiekon löi sisään Klara Chmelova ajassa 2:35. Välillä Venäjä kävi kokeilemassa toisessa päässä, mutta pian kiekko on jälleen venäläisvahdin selän takana, kun Tereza Vanisova viimeisteli 2-0 johdon Tshekille.  

Venäjä ei antanut periksi, vaan pelin aaltoillessa päästä päähän Anna Shokhina kävi niittaamassa kavennuksen. Tasoitus syntyi reilu kahdeksan minuuttia ennen erän loppua. Shokhinan siniviivalta maalille lyömä kiekko livahti helpon näköisesti sisään.

Seuraavaksi oli jälleen Tshekin vuoro onnistua. Laukaus maalin kattoon lähti jo kerran aiemminkin maalanneen Chmelovan lavasta. Tshekki pääsi erätauolla 3-2 johdossa.

Kolmas erä toi ratkaisun

Tshekki lisäsi johdon jo 4-2:een kolmannen erän alussa. Maalintekijänä oli Michaela Pejzlova. Seitsemän minuuttia ennen erän loppua Venäjän Valeria Pavlova karkaa läpiajoon. Maalivahti peittää ensimmäisen yrityksen, mutta venäläinen nostaa irtokiekon vielä etuyläkulmaan. Tilanne kaventui vain maalin eroksi.

Ottelu jatkui vauhdikkaana. Äänekäs venäläisyleisö kannusti omiaan takaa-ajossa, eikä Tshekkikään jäänyt peesailemaan, vaan haki lisäosumia. Ottelun kova syke näkyy myös loukkaantumisina. Vakavimman näköinen tilanne syntyi 10 minuuttia ennen ottelun loppua Tshekkitytön kaatuessa päin laitaa ja joutuessa jättämään jään.

Riemu repesi venäläisjoukoissa, kun Shokhina teki illan kolmannen osumansa ja toi ottelun tasoihin vajaa viisi minuuttia ennen loppua. Ottelun venyminen jatkoajalle olisi riittänyt Venäjälle.

Tshekki ei kuitenkaan antanut periksi, vaan haki aikalisällä virettä tarvittavaan maaliin. Ottelun ratkaisu syntyi noin kaksi ja puoli minuuttia ennen loppuvihellystä. Tshekkihyökkääjä Pejzlova jätettiin yksin Venäjän maalin suulle, eikä hän jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä saatuaan syötön. Hänen illan toinen osumansa riitti voittoon ja Tshekin pääsyyn lohkon kolmossijalle.

- Olin niin onnellinen. Se oli paras hetki koko elämässäni, iloitsi ottelun ratkaisija.

Ratkaisuhetkiin pelaajat saivat selkeät ohjeet.

- Valmentaja käski pelata rennosti ja sanoi, että tämä on meidän peli, sankaritar kertoi.

Tshekin pelit jatkuvat seuraavaksi Suomea vastaan puolivälierällä.

- Siitä tulee vaikea peli. Meidän täytyy pelata omaa peliämme ja noudattaa valmentajan ohjeita, nuori pelaaja summasi.

Maat kohtasivat juuri ennen MM-turnauksen alkua Vierumäellä. Tshekki vei tuon ottelun lukemin 3-0.

- Oli hyvä meille, että voitimme silloin. Jokainen peli on kuitenkin erilainen, Pejzlova pohti.