lauantai, 08 kesäkuu 2013 15:10

Rullaleijonat selvisi rotkon reunalta - MM-sijoitus seitsemäs

Kirjoittanut Joukkueenjohtaja Teemu Vanhala

Suomen loppusijoitus Saksan Dresdenissä päättyvissä rullakiekon MM-kisoissa on seitsemäs. Lauantaina pelatussa putoamisottelussa Suomi voitti Slovenian maalein 8-3.

Rullakiekon MM-kisat
Dresden, Saksa
Suomi-Slovenia 8-3 (0-0,2-2,3-0,3-1)

Ottelun ensimmäinen erä toisti Suomen aikaisempia otteluita. Peliä hallittiin, mutta laukauksia ei saatu maaliin saakka ja vastustajalla oli vain muutama vastahyökkäys. Ottelun ensimmäistä erää kuvaa parhaiten  torjunnat, koska tilastomerkintöjä ei ollut: Suomi 3 - Slovenia 12.

Toinen erä alkoi suomalaisittain erinomaisesti, kun Jouni Aalto vei rullaleijonat johtoon ajassa 14.37. Slovenia sai ylivoiman Tomi Penttisen otettua estämisjäähyn puolustusalueen kulmassa. Alivoimalla Cami Miettinen näytti taistelijanlahjojaan viemällä kiekon väkisin maalille ja tarjoilemalla Lasse Lappalaiselle maalintekopaikan, josta Lappalainen ei erehtynyt. Tilanne 2-0 Suomelle ajassa 17.39 ja kaikki näytti hyvältä.

Tuliko Rullaleijonille helpotuksen huokaus vai mitä kävi kun Slovenia kuittasi ensin ylivoimalla 2-1 ja vain 18 sekuntia tämän jälkeen tilanteeksi 2-2. Peli oli taas alussa ja tasatilanteessa. Erän loppupuolella ote siirtyi Slovenialle joka pystyi muutaman vaarallisen tilanteen luomaan Juha Taposen vartioimalle maalille.

Kolmannessa erässä Rullaleijonien peli alkoi näyttää siltä miltä se parhaimmillaan voi näyttää. Kiekkokontrolli oli täysin Suomella ja maltilla haetut maalipaikat käytettiin hyväksi. Slovenia oli kolmannessa erässä aivan aseeton. Erässä Suomi maalasi kolme kertaa, kahdesti Kim Strömbergin ja kerran Lasse Lappalaisen toimesta. Kolmannessa erässä Slobenia maalivahti Skrabeljilla oli peräti 17 torjuntaa.

Neljännessä erässä Suomi jatkoi kolmannesta erästä tuttu maltillista peliään. Suomen maaleista erässä vastasivat kolmannen kerran ottelussa Kim Strömberg, tehot 1+4 kerännyt Jori Lehterä sekä Suomen parhaana palkittu Cami Miettinen. Slovenia sai erään yhden onnekkaan osuman. Lopputulos kirjattiin näin 8-3 Suomelle ja Suomen lopullinen sijoitus oli seitsemäs ja Slovenian kohtalo oli pudota B-sarjaan ensi vuodeksi.

- Tässä pelissä pelasimme puolitoistaerää sellaista peliä kuin tällä tasolla kuuluu pelata, päävalmentaja Nemo Nokkosmäki totesi ottelun jälkeen.

Yhteenvetona koko turnauksesta on iso pettymys odotuksiin nähden.Ottelun maalit:
14.37 1-0 Jouni Aalto (Kim Strömberg, Jori Lehterä)
17.39 2-0 Lasse Lappalainen (Cami Miettinen) av
18.20 2-1 Erman (Ken Ograjensek, Anze Kuralt) yv
18.38 2-2 Erman (Ales Remar, Gregor Koblar)
25.28 3-2 Lappalainen (Kari Lohtander, Jesse Saarinen) yv
26.14 4-2 Strömberg (Lehterä, Aalto)
31.13 5-2 Strömberg (Lehterä, Sami Markkanen)
36.57 6-2 Lehterä (Strömberg)
38.58 7-2 Miettinen (Markkanen)
42.02 7-3 Matic Podlipnik (Kuralt)
42.53 8-3 Strömberg (Lehterä)

Rangaistukset:
Suomi 1x1,5min ja Slovenia 3x1,5 min

Maalivahtien torjunnat:
FIN: Juha Taponen 3+3+1+3=10
SLO: Peter Skrabelj 12+7+17+8=44

Suomen parhaana palkittiin Cami Miettinen

Suomen kentälliset Slovenia-ottelussa:
Sami Markkanen-Jouni Aalto
Jori Lehterä-Kim Strömberg

Jesse Saarinen- Ossi Pellinen
Cami Miettinen-Kari Lohtander

Lasse Lappalainen- Tomi Penttinen
Juho Joki-Erkkilä-Kalle Kossila

Juha Laaksonen
Tomi Sallinen

Turnauksen päätöspäivän ohjelma:
Loppuottelu: USA-Ruotsi
Pronssiottelu: Kanada-Slovakia
Sijat 7-8: Suomi-Slovenia 8-3