lauantai, 18 toukokuu 2013 15:27

Rullaleijonat näytti mallia - Ruotsi nurin Tukholmassa

Kirjoittanut Teemu Vanhala

Suomen rullakiekkomaajoukkue valmistautui kahden viikon päästä alkaviin MM-kisoihin kohtaamalla harjoitusmaaottelussa Ruotsin. Ottelu pelattiin Tukholmassa 2,5 tuntia ennen jääkiekon MM-välierää. Lopputulos oli Suomelle 6-4. Tässä joukkueenjohtaja Teemu Vanhalan raportti!

Rullakiekkomaaottelu 18.5.2013
Visättra Ishall, Tukholma, Ruotsi
Ruotsi - Suomi 4-6 (1-1, 0-0, 1-2, 2-3)

Maajoukkueeseen oli tullut nimeämisen jälkeen muutama muutos Tommi Huhtalan, Ossi Pellisen, Marko Virtalan ja Cami Miettisen esteellisyyksien johdosta pikahälytyksen rullaleijoniin sai GrIFK:n Mikko Palotie.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta tunnustelevaa peliä. Kummallakin joukkueella oli useita maajoukkue-ensikertalaisia.

Ajassa 3.25 Ruotsi siirtyi helponlaisesti 1-0 -johtoon Gustaf Thorellin kaukolaukauksella.

Suomen alivoima hoiti Jesse Saarisen laitataklausjäähyn ja Suomen tultua täysilukuiseksi Lasse Lappalainen vapautti Jori Lehterän laidasta läpi tekemään maajoukkueuransa avausmaalin. Suomi sai yrittää lisämaalia ylivoimalla ajassa 8.13 Daniel Brolin joutuessa jäähypenkille, mutta osumaa ei tällä kertaa nähty, vaikka muutama hyvä syöttökuvioita nähtiinkin. Erän lopussa Ruotsi sai pienen paineen Suomen päätyyn, mutta Kristian Luukkosen ylärimaa lähemmäksi se ei päässyt.

Toinen erä alkoi suomalaispainostuksella, mutta lisämaaleja ei nähty. Erän edetessä pelitilanteet tasoittuivat, mutta todelliset maalipaikat olivat harvassa molempien maiden pelatessa kurinalaista puolustuspeliä.

Kolmannen erän alku oli Suomelle murheellinen. Erä aloitettiin alivoimalla ja vain kahdeksan sekunnin kuluttua Ruotsille tuomittiin rangaistuslaukaus. Marcus Nilsson epäonnistui yrityksessään, mutta kuittasi 20 sekunnin kuluttua tekemällä ylivoimalla tilanteeksi 2-1.

Suomi sai erän edetessä enemmän otetta peliin ja pystyi luomaan tilanteita Ruotsin maalille. Ajassa 30.30 Sami Markkanen pääsi lyömään oman laukausensa reboundin verkkoon tasoittaen tilanteen 2-2:een.

Jori Lehterä vei Suomen ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 34.11 ujuttamalla kiekon Ruotsin maalivahti Andreas Ollikaisen jalkojen välistä maaliin.

Neljännessä erässä tutkapari Jori Lehterä-Kim Strömberg pääsi vauhtiin. Ensin ajassa 42.04 Strömberg Lehterän ja Aallon syötöstä tilanteeksi 2-4, ja ylivoimalla ajassa 43.51 sama pari toisena syöttäjänä Jesse Saarinen.

Ruotsin aikalisä ei tuottanut tulosta vaan ajassa 44.34 oli vuorostaan Lehterän osua Strömbergin syötöstä. Ruotsi teki vielä viimeisellä minuutilla kaksi maalia ylivoimalla joten lopputulokseksi kirjattiin Suomen voitto 4-6.

- Ottelusta saatiin hyvää ja arvokasta tietoa kansainvälisestä rytminvaihtopelistä, päävalmentaja Nemo Nokkosmäki totesi ottelun jälkeen. Nokkosmäki oli erittäin tyytyväinen etenkin tutkapari Jori Lehterä-Kim Strömbergin esitykseen.

Tästä valmistautuminen jatkuu kohti kahden viikon kuluttua alkavia MM-kisoja.

Suomen tehomiehet:
Jori Lehterä 3+2
Kim Strömberg  2+1
Jesse Saarinen 0+2
Sami Markkanen 1+0
Lasse Lappalainen 0+1
Mikko Palotie 0+1
Jouni Aalto 0+1
Tomi Penttinen 0+1

Suomen kentälliset:
Juha Taponen
Petri Karhu

Tomi Penttinen - Lasse Lappalainen
Kim Strömberg - Jori Lehterä

Jesse Saarinen "C" - Sami Markkanen
Mikko Palotie - Tomi Sallinen

Jouni Aalto - Juha Laaksonen
Saku Vuori - Kari Lohtander

Ottelun tilastotapahtumat