sunnuntai, 06 maaliskuu 2016 09:00

Pohjola-leiri käynnistää maajoukkuepolun ovia sulkematta

Kirjoittanut

Kun Pohjola-leiri sunnuntaina päättyy, saa 44 leirille kutsutusta 102 pelaajasta kutsun alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Valituille pelaajille kutsu maajoukkueeseen on odotettu palkinto ja osoittaa, että pelaaja kuuluu oman ikäluokkansa kärkikaartiin. Mutta vaikka valinta ei leirin päätteeksi osuisi omalle kohdalle, ei valitsematta jääminen sulje ovia maajoukkueista tulevaisuudessa.

- Nuoret kehittyvät omaan tahtiinsa, mikä on hienoa. Osa pelaajista on valmiita maajoukkueiden matkaan jo nuorena, osa vasta myöhemmin, Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtaja Rauli Urama kertoo.

Kaikkiaan nuorten maajoukkueiden matkassa on vuosittain suuri määrä pelaajia. Esimerkiksi viimeisen vuoden aikana maajoukkuekutsu on käynyt 251 pelaajalle kauden turnauksiin ja leireille. 

- Maajoukkuetapahtumien lisäksi pelaajien kehittymistä seurataan tiiviisti sarjapeleissä ympäri maan, ja näin potentiaaliset tulevaisuuden tähdet löydetään varmasti myös myöhemmin.

Kun kutsu maajoukkueeseen käy, pääsevät pelaajat seurajoukkueidensa ohella maajoukkuevalmennuksen piirin, mikä tuo kansainvälisen jääkiekon vaatimukset myös seura-arkeen. Kova työnteko kohti kotimaista ja kansainvälistä kärkeä vaatii työtä, eikä oikopolkuja ole.

- Jääkiekkoliiton päätoimiset juniorimaajoukkueiden valmentajat tekevät vuodessa 924 seurakäyntiä. Jokaisen maajoukkuepelaajan luona vieraillaan ja yksilön kehitystä ja pelin vaatimuksia käydään läpi niin pelaajan kuin valmennuksen kanssa. Maajoukkueeseen valitun pelaajan lisäksi myös muut ikäluokan yksilöt hyötyvät, kun valmennus saa suoraan viestiä maajoukkuevalmentajilta, Urama kertoo.


 

Etsi sivustolta