keskiviikko, 13 marraskuu 2019 11:15

Pasi Mustoselle Piikkarit-palkinto liikunnan sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisestä

Kirjoittanut SJL toimitus
KUNNIOITUS
Pasi Mustosen (neljäs vas.) kanssa palkintoa saapuivat vastaanottamaan Naisleijonien Annina Rajahuhta (viides vas.) ja Minnamari Tuominen (kuudes vas.). Kuvassa kaikki vuoden 2019 palkitut. Pasi Mustosen (neljäs vas.) kanssa palkintoa saapuivat vastaanottamaan Naisleijonien Annina Rajahuhta (viides vas.) ja Minnamari Tuominen (kuudes vas.). Kuvassa kaikki vuoden 2019 palkitut. OKM / Katarina Koch

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustoselle on myönnetty Opetus- ja kulttuuriministeriön Piikkarit-palkinnon liikunnan sukupuolten välisen tasa-arvon ja moniarvoisuuden edistämiseksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriön perustelut palkinnolle kuuluvat seuraavasti:

"Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue teki urheiluhistoriaa voittamalla moraalisen maailmanmestaruuden lyömällä ensimmäistä kertaa pohjoisamerikkalaiset Kanadan ja USA:n joukkueet kevään 2019 kotikisoissa. Koko joukkue olisi ansainnut tulla palkituksi, mutta tällä kertaa raati valitsi joukkueen päävalmentajan Pasi Mustosen palkitsemisen kohteeksi. Mustonen tunnetaan valmentajana, joka on systemaattisella vuosien työllä nostanut joukkueen vaatimustason huippumenestyksen tuoneelle tasolle. Hän on myös rohkeasti vaatinut lisäarvostusta ja resursseja naisten jääkiekolle. Naisten joukkuepallopelien arvostus onkin noussut tänä vuonna korkeammalle kuin koskaan aiemmin myös Mustosen esikuvallisen toiminnan ansiosta."

Leijonat onnittelee Mustosta ja Naisleijonia palkinnosta!

Lue lisää: Valtioneuvoston uutinen 2019 Piikkarit-palkinnoista

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia